6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Çubuklu'nun çalışmaları aile odaklı

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, sosyal hizmetler alanındaki çalışmaları aile odaklı yürüttüklerini söyledi. 

Bakanlığı ile ilgili kurum ve kuruluşlarda incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir'e gelen Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Nevşehir Valisi M. Asim Hacımustafaoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Çubukçu, bakanlık olarak sosyal hizmetler alanındaki çalışmaları aile odaklı olarak yürüttüklerini belirtti. Bakan Çubukçu, "Toplumumuzun dezavantajlı grupları dediğimiz yaşlılar, kadınlar, özürlüler ve aile sorunlarına yönelik çözüm üreten bir bakanlığız. Bu konuda tek icracı kuruluşumuz Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumudur. Hem kurumlarda kalan çocuklarımız için hem özürlüler ve hem yaşlılar için aile odaklı çalışmayı kendimize hedefledik. Bunun için özellikle kurum bakımı altındaki çocuklarımızı kendi ailelerinin yanlarına döndürüyoruz. Ayni ve nakdi yardım sağlayarak çocuklarımızın kendi ailelerinin yanında yetişmelerini sağlıyoruz. Olmadığı takdirde çocuklarımızı koruyucu aile yanında yetiştirmeye çabalıyoruz. Onlara aile şefkati ile yaklaşabilecek ve aynı zamanda da maddi olarak desteklediğimiz aileler yanında kalsınlar istiyoruz. Ancak Koruyucu Aile uygulaması toplumumuz tarafından fazla tutulmadı. Nevşehir'de bir tane bile çocuğumuz koruyucu aile yanında değil. Bunun yanısıra Sevgi Evleri yardımıyla çocuklarımızın kurum bakımını aile bakımına dönüştürmeye çalışıyoruz" diye konuştu. 

Bakan Çubukçu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu olarak toplumda güçlü ailenin oluşturulması ve aileye desteği hedeflediklerini vurguladı. Bakan Çubukçu, "Bu çalışmalarımızı 2007 yılı sonuna kadar büyük ölçüde tamamlamayı planlıyoruz. Tüm sorunların temelinde maalesef aile yatıyor. Türk toplumunun aile bağları çok kuvvetli. Bu bağların kuvvetli olması birçok sorunun aile içinde çözümünü sağlıyor. Bütün yürüttüğümüz aile odaklı çalışmalarımızın yanında güçlü aileyi oluşturmak ve aileye destek vermeyi amaçlıyoruz. Aile danışma merkezleri, ailede şiddet başta olmak üzere kadınların sağlık ve eğitim sorunları, uğradıkları şiddet karşısında korunmaları, birbirleriyle iletişimleri dahil solmak üzere birçok sorunun çözümünde çok önemli merkezler. Aile odaklı çalışmalarımızın en önemli ayağını aile danışma merkezlerimiz oluşturuyor" ifadelerini kullandı. 

Konuşmanın ardından Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya bir çini tabak hediye etti.
Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret etti. Ziyarette Nevşehir'de AK Parti hükümeti ile tarihi bir dönemin yaşandığını belirten Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, hükümet olarak bu farklılığın Nevşehir'de ziyadesiyle yaşatıldığını belirterek, AK Parti hükümet üyelerine, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere şükran borçlu olduklarını ifade etti. Sosyal hizmet alanında etkin bir belediyeciliğin ortaya konulma için yoğun bir çaba harcadıklarını anlatan Başkan Ünver, Nevşehir'de 20 daireden oluşan bir merkezi, yetiştirme yurdundaki çocuklar için bir aile ortamında yaşayacakları bir merkeze dönüştürmeyi planladıklarını kaydetti. 

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ise, bir süre önce, belediyelerle ilgili yasal düzenlemelerin yapılmasıyla birlikte, sosyal belediyecilik anlayışının daha da geliştiğini ve bu anlamda belediyelerin işlerinin kolaylaştığına dikkat çekti. 

Bakan Çubukçu, özellikle teşkilat olmayan bölgelerde belediyelerle protokol yaparak sosyal hizmet çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, yerel yönetimler ve İl Özel İdare bütçelerinin ortaklaşa kullanımı ile sosyal hizmet alanındaki kaynakları etkin ve verimli bir hale getirmeyi hedeflediklerini kaydetti. 

Konuşmanın ardından Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya seramik bir tabak hediye etti.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 18:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?