5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Cumhuriyet tırmanışı iptal!

DAĞCILARIN, CUMHURİYET TIRMANIŞI İPTAL OLDU

Nevşehirli dağcılar tarafından, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilmesi planlanan Hasan Dağı Cumhuriyet Tırmanışı aşırı yağış ve yoğun sis nedeniyle yapılamadı.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Nevşehir Üniversitesi ve KADOST ( Kapadokya Doğa Sporları Topluluğu) işbirliği ile yapılan organizasyon kapsamında Dağcılık Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Ahmet Korkmaz başkanlığında toplanan 6 kişilik ekip geçtiğimiz gün Hasan Dağı Helvadere köyünde bulunan 2 bin 200 metre yüksekliğindeki Karbeyaz mevkiinde ana kamp merkezini kurdu. Nevşehir'den Ahmet Korkmaz, Mehmet Uçman ve Kürşat Özcan ve Aksaray'dan Avni Gökçe, Mümin Berk ve Halil Şakirer adlı dağcılardan oluşan ekip gece saatlerinde başlayan yoğun yağmurla birlikte sis nedeniyle zirve tırmanışı yapamadı.

Dağcılık Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi ve tırmanış ekibi başkanı Ahmet Korkmaz, çok yoğun bir yağmur ve dolu yağışı ve görüş mesafesini 15 metrenin altına düşüren sis nedeniyle ana kamp merkezinden tırmanışı gerçekleştiremeden dönmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Ekip olarak tırmanışı gerçekleştirmeyi çok istediklerini belirten Korkmaz "Ekip olarak ilk Hasan Dağı tırmanışını yapacaktık. Kendimizi çok iyi hazırlamıştık. Zirveye ulaşacağımızdan emindik. Ama ana kamp yerimiz olan 2 bin 200 metre yüksekliğindeki Karbeyaz mevkiinde kurduğumuz çadırlardan gece saat 03.00 sıralarında başlayan ve hiç durmayan yoğun yağmur ve sis dolayısıyla çıkamadık. Ancak sabah 11.00 gibi yağmur dindi ve sis dağıldı. Havanın yağışlı olması ve yoğun sisli nedeniyle, ekip kararı ile tırmanmanın riskli olacağı kararı aldık ve iptal ettik. Yakında tekrar deneyerek zirveye ulaşmaya kararlıyız" diye konuştu.

DAĞCILARIN, CUMHURİYET TIRMANIŞI İPTAL OLDU
DAĞCILARIN, CUMHURİYET TIRMANIŞI İPTAL OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 13:25:02
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 13:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?