3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Dağ Koşucuları İsviçre yolcusu

İsviçre'de gerçekleştirilecek olan Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'na katılacak olan milli atletler hazırlıklarını tamamladı.

14 Eylül 2008 tarihinde İsviçre'nin Sierre kentinde düzenlenecek olan Dünya Dağ Koşusu'na katılacak olan Dağ Koşusu Türk Milli Takımı hazırlıklarını tamamladı.

Milli Takım Antrenörleri Hüseyin Esen ve Resul Köstekçi nezaretinde yaklaşık 10 gün önce Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nde kampa giren 16 bayan ve erkekten oluşan Türk milli takımı, 12 Eylül 2008 Cuma günü İsviçre’ye hareket edecek.

Nevşehir kampını değerlendiren Atletizm Milli Takım Antrenörlerinde Hüseyin Esen, dünya şampiyonasında bu yıl Türk sporcularının şampiyonaya damga vuracağını söyledi. Katıldıkları tüm kategorilerde altın madalya için yarışacaklarını ifade eden Esen, sporcuların hazırlık dönemini büyük bir gayret ve özveri ile geçirdiğini kaydetti.

Haziran ayında gerçekleştirilen Dağ Koşusu Balkan Şampiyonası ve Ağustos ayındaki Dağ Koşusu Avrupa Şampiyonası'nda Türk sporcuların hem ferdi hem de takım halinde elde ettiği parlak sonuçların dünya şampiyonası için kendilerine büyük moral olduğunu ifade eden Hüseyin Esen, "Balkan Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası'nda elde ettiğimiz birincilikler bize büyük moral oldu. Zaten dağ koşusunda dünyada önde gelen birkaç ülkeden biriyiz. Bunu dünya şampiyonasında da ispat etmek istiyoruz. Hedefimiz ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek Türk bayrağını burada dalgalandırmak" dedi.

Antrenör Resul Köstekçi ise, İsviçre'deki dünya şampiyonasında genç bayanlar kategorisinde katılacak olan sporcuların 3 bin 400, genç erkekler kategorisindeki sporcuların ise 8 bin 500, büyük bayanlar kategorisindeki sporcuların 8 bin 500 ve büyük erkekler kategorisindeki sporcuların da 12 bin 500 kilometre koşacaklarını kaydetti.

Şampiyonanın zorluk derecesinin en üst seviyede olduğunu vurgulayan Resul Köstekçi, "Şampiyonaya katılan sporcular burada gerçekten çok büyük bir güç sarf edecekler. Bunun için Türk sporcularımız kendilerini en iyi şekilde hazırlayarak şampiyonada altın madalya kazanmayı hedefledi. Sporcularımızın ülkemize madalya kazandırma konusundaki hırsları bizleri sevindiriyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 10:55:02
Güncelleme :11 Eylül 2008 Perşembe 10:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?