6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Damsa Çayı'nda gondollar yüzecek

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde gerçekleştirilen Damsa Çayı Projesi ile birlikte, turistler Damsa Çayı üzerinde gondollarla dolaşacak. 

Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş yaptığı açıklamada, 2005 yılında ilçede yapımına başlanılan 'Damsa Çayı Rehabilitasyon Projesi' çerçevesinde, ilçeden geçen Damsa Çayı etrafında çevre düzenleme çalışmalarının gerçekleştirildiğini söyledi. 16 bin metrekare genişliğinde bir alanı kapsayan proje ile birlikte Damsa Barajı'ndan gelen ve Kızılırmak'ı besleyen çaylardan biri olan Damsa Çayı etrafında; yürüyüş ve koşu parkurları, piknik alanları, kafeteryalar ve turistlerin gondolla gezebilecekleri su kanallarının oluşturulacağını belirten Ödemiş, çalışmaların tamamlanması ile birlikte Ürgüp'te bir Venedik yaratacaklarını kaydetti. 

Mayıs ayı ortalarında hizmete açmayı planladıkları proje için yaklaşık 982 bin YTL harcama yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Ödemiş, "Kapadokya bölgesinin kültürel, tarihsel ve doğal turizmi var. Ürgüp'e gelen misafirler ilçemizden geçen Damsa Çayı nedeniyle sanki bir sahil kentine geldiklerini hissedip, biraz ilerlediklerinde sanki denizi görecekleri hissine kapıldıklarını söylüyorlar. Biz de debisi çok fazla olmasa da Ürgüp'ün çorak, bozkır vadisine bir vaha görünümü sunan Damsa Çayı'nı değerlendirmek ve turizme kazandırmak için böyle bir proje hazırladık. Bu alanda hem turistler hem de Ürgüplü vatandaşlarımız hafta sonları ve akşam saatlerinde güzel vakit geçirebilecek" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2007 Çarşamba 18:50:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?