5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Defterdar fenalaştı!

NEVŞEHİR'DE ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

Nevşehir'de 30 Ağutos Zafer Bayramı törenlerine, Jandarma At-Köpek Eğitimi Meslek Edindirme Kurs Merkez Komutanlığı'nda eğitilen köpeklerin gösterileri damgasını vurdu.

Patlayıcı ve uyuşturucu madde aramalarının yanı sıra kapkaçlarda etkin bir görev yapan eğitimli köpeklerin gösterileri törene katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlama etkinlikleri, Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Nevşehir Valisi Osman Aydın, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras'ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin çelenk koymasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunması ile başladı.

İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından tören alanında bulunan Nevşehir Defterdarı Necdet Kavi, fenalık geçirdi.Daire müdürü arkadaşlarının bakışları arasında yere yığılan Necdet Kavi'ye ilk tıbbı müdahale, Nevşehir Valiliği önünde bekletilen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Nevşehir İ.Şevki Atasagun Devlet Hastanesine kaldırılan Kavi'nin durumunun iyi olduğu belirtildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlama etkinlikleri Damat İbrahimpaşa Bulvarı üzerindeki tören alanında devam edildi.

Nevşehir Valisi Osman Aydın, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras'ın vatandaşların bayramını kutlamasının ardından gün ile ilgili konuşmalar yapıldı. Jandarma Genel Komutanlığı Nevşehir Jandarma At-Köpek Eğitimi Meslek Edindirme Kurs Merkez Komutanlığı'nda özel olarak eğitilen köpekler , uyuşturucu ve patlayıcı madde araması yaptı. Kapkaç olaylarının önlenmesi amacıyla eğitilen Alman Çoban köpeği Zorka'nın gösterisi nefes kesti. 7 yaşındaki Zorka isimli eğitimli köpek, daha sonra eğiticisi Uzman Jandarma Çavuş Sadık Tahta ile törene katılanları selamladı.

Nevşehir'deki Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları JAKEM atlı birliklerinin yanı sıra bir grup askerin resmi geçit töreni ile sona erdi.Vatandaşlar, askerlerin geçici sırasında Kahraman Mehmetçiklere büyük sevgi gösterisinde bulundu.

NEVŞEHİR'DE ZAFER BAYRAMI COŞKUSU
NEVŞEHİR'DE ZAFER BAYRAMI COŞKUSU
NEVŞEHİR'DE ZAFER BAYRAMI COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 12:35:04
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 18:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?