6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Deniz Baykal Nevşehir'e geldi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün hayatını kaybeden CHP Nevşehir İl Başkanı Hüseyin Çetin'in cenaze törenine katıldı. Baykal, gazetecilerin sivil anayasa ile ilgili ısrarlı sorularını yanıtsız bıraktı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin milletvekilleri ile birlikte öğle saatlerinde Nevşehir'e geldi. CHP İl Başkanlığı binası önünde partili belediye başkanları ve vatandaşlar tarafından karşılanan Baykal, daha sonra yürüyerek cenazenin kaldırılacağı Kurşunlu Camii'ne gidip vefat eden İl Başkanı Hüseyin Çetin'in ailesi ile yakınlarına başsağlığı diledi.

Bu sırada cami avlusunda gazeteciler Baykal'a mikrofon uzatarak sivil anayasa taslağı konusundaki görüşlerini sordu. Baykal sorulara, "Bugün vefat eden İl Başkanımız Hüseyin Çetin'e son görevimiz için buradayız ve çok üzüntülüyüz. Bugün sadece bu vazifemi yerine getirmek istiyorum. Siyaset konuşmak istemiyorum. O nedenle bu konular hakkında konuşmayacağım" yanıtını verdi.

Baykal, 55 yaşında vefat eden ve partisinin aralıksız 15 yıl il başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Çetin için, "Nevşehir ve Türkiye çok önemli bir siyaset adamını kaybetti. Hüseyin Çetin'in uzun yıllar hem partimize hem de Nevşehir'e önemli hizmetleri oldu. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum" dedi.

Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yanı sıra Nevşehir Vali Vekili Hüseyin Ergi, siyasi parti il başkanları, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çetin'in cenazesi memleketi Alacaşar köyünde toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 17:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?