3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Deprem korkusu, sosyeteyi Kapadokya'ya yöneltti

Güney Asya’da meydana gelen ve binlerce insanın ölümüne neden olan deprem, yılbaşı öncesinde Kapadokya Bölgesi’ne ilgiyi artırdı. Özellikle 1500 yıllık kaya evler, İstanbul sosyetesinin büyük ilgi odağı haline geliyor.

Yılbaşı tatili için özellikle Güney Asya’nın da aralarında bulunduğu tatil merkezlerine koşan eğlence tutkunu onlarca kişi, meydana gelen deprem nedeniyle bu planlarını değiştirmek zorunda kaldı. Bu değişimden Türkiye’nin çeşitli mekanları da üzerlerine düşen payı alırken, bundan en fazla yararlanan bölgelerden biri olan Kapadokya Bölgesi’nde yılbaşı tatili öncesi ciddi bir hareketlilik yaşanmaya başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı işletme belgeli otellere yapılan rezervasyonlar yüzde 90 seviyesini aşarken, bölgedeki kayadan oyma mağara evlerin yanı sıra Nevşehir taşından yapılan ve iç dekorasyonu yüzyıl öncesini anımsatan otantik görünümlü butik otellerde de önemli bir rezervasyon canlılığı göze çarpıyor.

Nevşehir’in Uçhisar Beldesi’nde bulunan Karlık Evi Butik Otel’in işletmecisi Abdullah Şen, yılbaşı öncesinde diğer turistik tesisler gibi yüzde 90’ı aşkın bir rezervasyon sağlandığını bildirdi. Özellikle İstanbul sosyetesini yılbaşı tatili için ağırlamaya hazırlandıklarını söyleyen Şen, gecelik fiyatları 100-250 dolar arasında değişen mekanların iç donanımlarının tamamen otantik bir yapıda olmasının buraya olan ilgiyi artırdığını söyledi.

Karlı Evi’n de, peribacaları ve mağaralar içerisine kurulan balayı odaları, yerli ve yabancı turistlere doğal ortamda, modern yaşamın tüm imkanlarını sunuyor. Yeni evli ve evlilik yıldönümünü kutlayan çiftler için özel olarak yapılan peribacası içerisindeki balayı odalarında, internetten jakuziye, Amerikan bardan, TV uydu sistemine kadar her türlü konforu bulmak mümkün. Bu konforun bedeli ise günlük 100 ile 250 dolar arasında değişiyor.

Özellikle ABD ve İtalya’dan gelen yabancı turistlerin yanı sıra Türk müşterilerin de balayı odalarına ilgi gösterdiklerini belirten işletme yetkilileri, "Yeni evli çiftlerin yanısıra yılbaşını peribacaları içerisinde kutlamak isteyen müşterilerimiz için tarih ve günümüz yaşantısının ihtiyaçlarını aynı mekanda buluşturmayı ve doğal doku içerisinde modern bir yaşam sunmayı hedefledik. Doğal haline hiç el sürülmediği peribacası odalarının içerisini internet, mini bar, jakuzi, çay, kahve, kapuçino makineleri, kasa ve televizyon gibi aletlerle donattık. Turistler sıvası olmayan mağara görünümündeki odalarda her türlü ihtiyaçlarını gideriyor. Peribacası içerisinde bir gece geçirmek ise onlara müthiş bir haz veriyor" dediler.

Nevşehir-iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 10:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?