6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Derenin ıslah çalışmaları tamamlanıyor

Nevşehir'in 1970'li yıllardan beri en önemli çevre sorunlarından biri haline gelen Karataş Deresi'nin ıslahına yönelik çalışmalar son aşamaya geldi.

Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Karataş Deresi'nin ıslahı çalışmalarında 300 metrelik bir alanda duvar yapımının 15 gün içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Nevşehir'de 1970'li yıllardan beri özellikle Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nin yüksek kesimlerinden gelen sel sularının Yeni Sanayi Sitesi'nin hemen altından geçerek Sümer Mahallesi başta olmak üzere Kıratlıoğlu, İbrahimpaşa ve 20 Temmuz mahallelerinin sınırlarında yer alan Karataş Deresi'nde önemli bir taşkın yapması ciddi sorunları beraberinde getirmişti.

1990'lı yıllarda başlayan ve bugüne kadar devam eden Karataş Deresinin ıslah edilmesine yönelik olarak gerçekleştirilen çalışmalarda, 300 metrelik bir alanın duvar çekimi yönünde eksikliği kaldı. Dereye ulaşabilecek sel sularının taşkın oluşturup civardaki konut ve işyerleri ile eğitim kurumlarına zarar vermesini önlemek amacıyla duvar yapımı Karataş Deresi bölgesinde yoğun bir şekilde devam ediyor.

Sümer Mahallesi'nin yanı sıra Kıratlıoğlu, İbrahimpaşa ve 20 Temmuz mahallelerinin sınırlarından da geçen Karataş Deresi'ndeki ıslah çalışmaları Nevşehir-Gülşehir Köprülü Kavşak alanına kadar devam edecek.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 12:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?