5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Devlet Hastanesi gün sayıyor

MODERN DEVLET HASTANESİ HİZMET İÇİN GÜN SAYIYOR

Nevşehir Belediyesi'nin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı işbirliği halinde 2008 yılında yapımına başlanılan 324 yatak kapasiteli Nevşehir Yeni Devlet Hastanesi'nin yapım çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. 2010 yılı ortalarında hizmete kazandırılması planlanan modern Devlet Hastanesi için 50 milyon TL'yi aşkın bir harcamanın yapılması hedefleniyor.

Nevşehir Belediyesi'ne ait eski Karayolları 67. Yol Şube Şefliği'nin bulunduğu 45 bin metrekarelik alanı, bedelsiz olarak TOKİ 'ye devir etmesi karşılığında, TOKİ tarafından yapımı üstlenilen 324 yatak kapasiteli Nevşehir Devlet Hastanesi, Türkiye genelindeki tüm Devlet Hastanelerinden farklı bir şekilde, inşa ediliyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, Nevşehir' de sağlık hizmetlerinin halkın beklentilerine uygun bir şekilde ortaya konulabilmesinin en temel şartlarından birinin sağlık hizmeti sunulan mekanlarda gerekli fiziki iyileştirmelerin çağın gerektirdiği ve hastaların hedeflediği hizmet standardına uygun bir yapı içerisinde ortaya konulmasının önemli olduğunu belirtti. Ünver, Nevşehir'li vatandaşların daha rahat imkanlarla donatılmış bir şekildeki hastanede sağlık hizmeti almalarının da en temel haklarından biri olduğunu vurguladı.

Her konuda olduğu gibi sağlık alanında da Nevşehir'li vatandaşların layık olduğu hizmeti alması düşüncesiyle hareket ettiklerini dile getiren Ünver, her yönü ile Nevşehir'li vatandaşlara yakışan bir tarz içerisinde hazırladıkları projenin bu alanda Türkiye genelindeki Devlet Hastaneleri içerisinde ilk kez uygulandığını kaydetti.

TOKİ tarafından yaklaşık 50 milyon TL'yi aşkın bir harcama ile hizmete kazandırılması planlanan Nevşehir Yeni Devlet Hastanesi 'nde, tüm sağlık ünitelerinin yer alacağı 75 hasta muayene biriminin yanı sıra,tüm hasta tetkik hizmetlerinin sunulacağı sağlık hizmet alanları yer alacak.

Görev yapacak doktorların tamamının özel odalarının da oluşturulduğu,yataklı tedavi birimlerinin tek ve çift kişilik olarak hizmete kazandırılacağı Nevşehir'in Yeni Devlet Hastanesi'nde 8 de ameliyathane bulunacak.

Acil durumlarda yaygın olarak kullanılabilecek düzeyde Türkiye genelindeki hiçbir Devlet Hastanesi'nde bulunmayan Helikopter pisti de, Nevşehir Devlet Hastanesi'nin bitişindeki alana inşa ediliyor.

Hastanede ayrıca 200 kişilik toplantı salonu , kantin ve yemekhane gibi sosyal birimlerin yanı sıra 500 araçlık bir de otopark yer alacak.

Nevşehir 324 yatak kapasiteli Türkiye'nin örnek Devlet Hastanesi bu yılın ortalarında vatandaşların hizmetine sunulacak.

MODERN DEVLET HASTANESİ HİZMET İÇİN GÜN SAYIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 12:16:03
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 12:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?