4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

'Din görevlileri topluma örnek olmalı'

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Şevki Aydın, din görevlilerinin, hal ve yaşantısı ile topluma örnek olması gerektiğini söyledi.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılmak üzere Nevşehir'e gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı M. Şevki Aydın, din görevlileri ile bir araya geldi. Nevşehir Valiliği toplantı Salonu'ndaki toplantıya, il merkezi, ilçe ve beldelerde görev yapan müftlük çalışanları ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

Düzenlenen toplantıya katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Aydın, din görevlilerine çeşitli tavsiyelerde bulundu. Din görevlilerinin sürekli olarak kendilerini yenilemek zorunda olduğunu belirten Prof. Dr. Aydın, din görevlilerinin birlikte yaşadıkları insanların inanç ve yaşantılarını iyi bilmeleri gerektiğini vurguladı.

Camilerde görev yapan din görevlilerinin asıl görevlerinin camiden çıkınca başladığını söyleyen Prof. Dr. Aydın, "Din görevlisi aynı zamanda gönül doktorudur. Din görevlisi barış elçisidir. Din görevlisi toplumun itibar ettiği, toplumun sıkıntılarına çare üreten önder kişidir. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olarak insanların dindarlıklarını tartmıyoruz. Sadece yüce dinimizin güzel öğretilerini, dinimizin bize verdiği doğru bilgi emanetini insanlara ulaştırıyoruz. Din hizmeti aşk ile, sevgi ile yapılır. Örnek din görevlisi, hal ve yaşantısı ile örnek olmalı. Bilgilerini sürekli yenilemelidir. Hiç birimiz sahip olduğumuz diploma ile yetinmemeli, devamlı okuyarak kendimizi geliştirmeliyiz" dedi.

Din görevlilerinden değişimlere ayak uydurmalarını ve görevlerinin bilinciyle hareket etmelerini isteyen Aydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Her değişim, insana yeni bir yük getirir. Hiçbir din, kendi geleneklerini oluşturmadan hayata geçmez. Hayatın içinde var olmayan din, yok demektir. Bizler geleneksiz kalmayalım. Gelenekli olalım ama, gelenekçi olmayalım. Bugünün geleneklerini oluşturmalıyız. Her şey hızla değişirken, bizler yerimizde sayamayız. Bizim birçok görevimiz var. Rolümüzü iyi oynamamız gerekiyor. Bunların başında da bugünün annelik ve babalık rolünü öğrenmemiz gelmektedir"

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 15:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet kaman IP: 87.78.124.xxx Tarih : 29.04.2008 18:34:54

slm.neyi anlamiyorum biliyor musunuz.siz kendiniz yada o kurum dib ne kadar topluma ayak uyduruyorsunuz he.haketmediginizden fazla bir maas,koltuk ve kibir.Söyler misiniz.halk icin naptiniz bu güne kadar?Allah askina söyleyin.Ülkemin en cok parasal güce sahipsiniz.ama konusmaktan baska naparsiniz.`din görevlileri topluma örnek zaten.gercekten.asagilara bi inin ve hangi sartlar altinda görev yapildigina bakin.Eger örnek olmak cok isinize geliyorsa buyurun sizi bi örenek görelim he?