4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Diyanet-Sen İl Temsilcisinden açıklama

Diyanet-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Ali Aydemir, camiye ve cemaate hizmet etmenin Allah'a hizmetkar olmak gibi bir güzelliği olduğunu belirterek, din görevlilerine hizmetlerinde yardımcı olunmasını istedi.

Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Ali Aydemir, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın sona ermesi nedeniyle yaptığı açıklamada, vatandaşlardan din görevlilerine yardımcı olmalarını istedi.

Aydemir, “Camiler, ibadet etme yüce yaratıcının anıldığı dini bilgilerin öğrenildiği ve öğretildiği birlik, dirlik ve huzur mekanıdır. Peygamber efendimizin ilk iş olarak cami yaptırması ve caminin inşaatında bizzat çalışması manidardır. Caminin fonksiyonunu anlamak bakımından çok önemlidir. Peygamber efendimiz, ‘Kim bu dünyada mescit inşa ederse, Allah ona cennet de bir köşk inşa eder’ buyurmuştur. Peygamberimiz caminin öneminden çok bahsetmiş, cemaatle namazın ehemmiyeti üzerinde durmuş, camileri toplumun külliyesi haline getirmiştir. Camiye cemaat olmanın, Allah'a misafir olmak gibi çok özel bir anlamı vardır.Ccamiye ve cemaate hizmet etmenin Allah'a hizmetkar olmak gibi bir güzelliği vardır. Her din görevlisi bu güzelliği yaşamakta ve bundan zevk almakla heyecan duymaktadır" dedi.

Hafta münasebetiyle Diyanet-Sen Genel Merkezi tarafından Türkiye çapında düzenlenen Din Görevlisi Hatıra Yarışması'nda 81 il birincisi arasında yapılan değerlendirmede Türkiye 1.'si olan Nevşehir Fatih 2 Cami İmam Hatibi Hüsrev Öndegelen'i de kutlayan Diyanet-Sen İl Temsilcisi Ali Aydemir, "Camilerimizin ve din görevlilerimizin kıymetini bilelim. Din görevlilerimize hizmetlerinde yardımcı olalım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 14:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?