6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Doğalgaz Şubat'ta Nevşehir'de

Nevşehir'de çalışmaları sürdürülen Doğalgaz dağıtım hattının yapımına ilişkin olarak bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Okur ve Nevşehir-Niğde Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Uluçay ve Nevşehir-Niğde Doğalgaz A.Ş.Bölge Müdürü Bülent Güvenç'in katıldığı toplantıda, 2008 Şubat ayı içerisinde Nevşehir'de dağıtımına başlanılacak Doğalgaz konusunda 2006-2007 yılında yapılan temel alt yapı çalışmaları ile 2008 yılında öngörülen çalışmalarla ilgili bilgiler verildi. Nevşehir-Niğde Doğalgaz A.Ş.Bölge Müdürü Bülent Güvenç, Nevşehir Konağı'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında doğalgaz'ın dünyadaki kullanımı ve Türkiye'deki kullanımları ile ilgili bilgiler aktardıktan sonra Kapadokya Doğalgaz tarafından sürdürülen çalışmaları aktardı.

Güvenç, 2006-2007 döneminde Nevşehir-Niğde Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. kanalıyla Nevşehir'de Enerji Düzenleme Yüksek Kurulu'nun belirttiği normlara uygun bir tarzda , 15 bin 950 metrelik çelik boru döşeme çalışmalarının tamamlandığını dile getirdi.

'ÇEVRE DOSTU ENERJİ ŞUBAT'DA NEVŞEHİR'DE '

BOTAŞ'ın yapılan anlaşma gereği TOKİ Bölgesine yüksek basınç sistem hattını getirdiği takdirde Kapadokya Doğalgaz olarak kentte TOKİ bölgesi başta olmak üzere Ragıp Üner, Güzelyurt, Esentepe-350 Evler Mahallesi ile Adnan Menderes Terminali bölgesinde belirlenen 15 bin aboneye Doğalgaz verir hale geleceklerini söyleyen Güvenç, halen Nevşehir'in farklı merkezlerdeki regülatör yapımının devam ettiğini kaydetti.

BOTAŞ'ın getireceği yüksek basınçlı doğal gaz çalışmaları ile de ilgili bilgiler aktaran Nevşehir-Niğde Doğalgaz A.Ş.Bölge Müdürü Güvenç, 58 kilometrelik çelik boru döşeme çalışmalarının büyük bir hızla sürdüğünü söyledi. BOTAŞ'ın 23 kilometrelik alanda boru kaynak çalışmalarını tamamladığını anlatan Güvenç, BOTAŞ'ın 21 kilometrelik alanda da boru döşeme hazırlık çalışmalarını devam ettirdiğini, anlaşma gereği 2008 yılının Şubat ayı içerisinde BOTAŞ'ın Nevşehir'e yüksek basınçlı doğalgazı getireceğini vurguladı.

'DOĞALGAZ MEDENİYETİN ARTIK BİR GEREĞİ '

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Okur' da Nevşehir-Niğde Doğal Gaz A.Ş.'nin ortağı konumundaki 5 belediyeden biri olan Nevşehir'de sürdürülen alt yapı çalışmalarında, firmanın belediye ile sıkı bir işbirliği ile önemli çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Medeniyetin bir gereği olarak ele aldıkları Doğalgaz'ın çevre dostu bir enerji türü olmasının çevre kirliliğinin ortadan kaldırılmasında önemli bir gelişme sağlayacağını ifade eden Okur, gelecekte oldukça önem kazanacak Nevşehir'in bu enerjiden ciddi manada yararlanacağını belirtti.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 09:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?