3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Dolunun zararı ağır!

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, Nevşehir'in Kaymaklı beldesi ile Derinkuyu ilçesinde dolu nedeniyle yaklaşık 3 bin dekar tarım arazisinin zarar gördüğünü söyledi.

Ekiz yaptığı açıklamada, hafta sonu meydana gelen dolu yağışının özellikle merkez ilçeye bağlı Kaymaklı beldesi ile Derinkuyu ilçesi ve Ürgüp ilçesine bağlı bazı köylerde etkili olduğunu ifade etti. Yaklaşık yarım saat süre ile Yağan dolu nedeniyle patates, kabak ve buğday ekili yaklaşık 3 bin dekar tarım arazisinde yüzde 30 ile yüzde 100 oranında zarar bulunduğunu vurgulayan Ekiz, doludan zarar gören üreticilerin büyük bölümünün Tarım Sigortası yaptırmadıklarını açıkladı.

Ekiz, "Maalesef böyle doğal afetlerden üreticilerimiz ders çıkarmıyor. Geçtiğimiz yıllarda bir çok kez dolu ve sel olayları ile karşılaşan üreticilerimiz buna rağmen Tarım Sigortası yaptırmamakta direniyor. Şu anda Tarım Sigortası'na yüzde 50 devlet desteği verilmesine karşın il genelindeki üreticilerimizin ancak yüzde 5'i ürünlerine sigorta yaptırmış durumda" dedi.

Doludan etkilenen üreticilerin bir yıl süreyle borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini talep ettiklerini ve bu konuda gerekli girişimleri yaptıklarını söyleyen Ekiz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğü yetkililerinin de doludan zarar gören tarım arazilerinde hasar tespit çalışması gerçekleştirdiklerini ifade etti

DHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2013 Salı 15:42:23
Güncelleme :11 Haziran 2013 Salı 15:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?