3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Dostluk rüzgarı esecek

Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluk ilişkilerini sosyal, ekonomik, kültürel ve sanatsal alanlarda daha da ileri seviyelere ulaştırmak için 12-16 Haziran 2009 tarihleri arasında 8. Defne-Türk Yunan Festivali düzenleneceği bildirildi.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek için Türkiye'de 'Defne', Yunanistan'da 'Nea Dafni' ismiyle çalışmalar yapan Türk-Yunan Dostluk Derneği'nin bu yıl 8.'sini gerçekleştireceği Türk-Yunan Dostluk Festivali'nin bu yıl 12-16 Haziran 2009 tarihleri arasında Kapadokya ve Yunanistan'ın Kavala kentinde gerçekleştirileceği kaydedildi.

2001 yılında Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için Türkiye'de ve Yunanistan'da bir grup akademisyen, sanatçı, bilim adamı, gazeteci ve diplomat tarafından oluşturulan festivalin son aşamasına gelindi öğrenildi.

Nevşehir Konağı'nda düzenlenecek festival ile ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Kapadokya bölgesinde bu festival sayesinde önemli bir tanıtım imkanının ortaya çıkacağını kaydetti.

Türk ve Yunan sanatçı, akademisyen, öğrenci ve gazetecilerin katılacağı festivalin 15-16 Haziran tarihleri arasında Nevşehir'de bir dizi sanatsal etkinlikle sonlanacağını belirten Kaya, festivalin özellikle kültürel ve sanatsal ağırlıklı olacağını ifade etti.

Defne Türk-Yunan Dostluk Derneği Genel Koordinatörü Gazeteci Celal Başlanğıç ise, Kapadokya bölgesindeki sonlanacak festivalin konusunun 'kavuşma' olarak belirlendiğini belirtti.

Defne Türk-Yunan Dostluk Derneği Genel Sekreteri Nilüfer Tarıkahya da,
programın ilk olarak Yunanistan'ın Kavala kentinde başlanacağını söyledi. Festival programıyla bilgi veren Tarıkahya, "Yunanistan'ın Kavala kentinden Yunan diplomat, sanatçı, akademisyen ve gazetecilerle birlikte 14 Haziran 2009'da karayolu ile İstanbul'a dönecek olan festival heyeti daha sonra İstanbul'dan 'Barış Treni' ile Kapadokya'ya gelecek. Kapadokya'da bölge gezisi ve çeşitli sanat etkinlikleri gerçekleştirecek olan ekip, 15 Haziran 2009 tarihinde, Türk ve Yunan diplomat ve yazarların konuşmacı olduğu 'Mübadele ve bugüne yansımaları' konulu panele katılacak. Bu kez sanatın dili konuşulacak. Bu etkinliğin Nevşehir gibi ülke turizmimiz açısından son derece önemli bir yerde yapılması da oldukça anlamlıdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 10:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?