4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Dostluk ve Barış ödülü; Keçeli'nin

Hacıbektaş Veli anısına bu yıl 16. sı verilecek olan Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü Avukat Yaşar Keçeli’nin oldu.

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde 15-18 Ağustos 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan 46. Ulusal 20. Uluslar arası Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında verilecek olan Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü’nün sahibi açıklandı.

Bu yıl 16. sı verilecek ödüle, Alevi Bektaşi kültürünün araştırılmasının yanı sıra, bu kapsamda yaptığı araştırmaları yansıtan kitapları ile tanınan Avukat Yaşar Keçeli layık görüldü. Keçeli, ödülünü 16 Ağustos 2009 tarihinde Hacıbektaş ilçesinde gerçekleştirilecek olan Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri resmi açılış töreninde, katılması durumunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den alacak.

Öte yandan, 46. Ulusal 20. Uluslar arası Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen, kısa öykü, serbest vezin şiir ve hece vezni şiir yarışmasının sonuçları da açıklandı. Buna göre Şahin Örgel,‘ Kır Çiçekleri’ adlı öyküsü ile Kısa Öykü Yarışması’nda birinciliği elde ederken ‘Tacder Dede’ adlı öyküsü ile Fehmi Salık ikinci ve ‘Minare Ustaları’ adlı öyküsü ile Salim Nizam üçüncü oldu.

Serbest Vezin Şiir Yarışması’nda ise ‘Uzaklığın Belgesi’ adlı şiiri ile Mustafa Ermiş birinci, ‘Dalında Sev Gülü’ adlı şiiri ile Dr. Salim Çelebi ikinci ve ‘’Çarmıha Gerilen Duygular’ adlı şiiri ile de Nihat Malkoç üçüncü oldu. Son olarak Hece Vezni Şiir Yarışması’nda da birinci ‘İncitme Dost’ adlı şiiri ile Feyzullah Seçkin, ikinci ‘İncilsende İncitme’ adlı şiiri ile Ali Topoğlu ve yine ‘İncilsende İncitme’ adlı şiiri ile Ozan Güldiken üçüncü oldu.

Bu kategoride verilen mansiyon ödüllerini ise ‘İncitme Diye’ adlı şiiri ile Fikret Dikmen ve ‘İncinsekte İncitmeyeceğiz’ adlı şiiri ile Ahmet Gökçe almaya hak kazandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 11:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?