2
Mayıs
2024
Perşembe
NEVŞEHİR

Düğün fotoğrafına kavuştu

Ankara’da emekli bir öğretmen, ücretini ödeyemediği için alamadığı düğün fotoğrafına 39 yıl sonra Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesindeki bir fotoğrafçıda ulaştı.

Leyla Doğan (61), A eşi Ertuğrul Doğan ile Ankara’da 30 Kasım 1974’te evlendiklerini söyledi. Düğünün ardından bir stüdyoda eşi ile fotoğraf çektirdiklerini ifade eden Doğan, "O dönem 50 lira olan ücreti denkleştiremediğimiz için fotoğrafı alamamıştık. Daha sonra da fotoğraf stüdyosunun kapandığını öğrendik. Eşim ve ben o fotoğrafı alamadığımız için çok üzülmüştük" dedi.

ARKADAŞI SÖYLEMİŞ

Doğan, Kapadokya bölgesine tatile gelen bir arkadaşının, fotoğrafını Hacıbektaş ilçesindeki bir fotoğrafçıda gördüğünü söylemesi üzerine kendisinin de ilçeye geldiğini belirterek, şöyle devam etti "Arkadaşımın getirdiği haber beni çok heyecanlandırdı. Günlerce fotoğrafın gerçekten bizim olup olmadığını merak ettim. Sonunda bir turizm firmasınca düzenlenen tura katılıp arkadaşlarımla Hacıbektaş’a geldim. Otobüsten iner inmez de arkadaşımın fotoğrafımızı gördüğünü söylediği fotoğrafçıyı buldum. Bu fotoğraf gerçekten bizimdi ve ben onu 39 yıl sonra gördüm. Gerçekten beni çok duygulandırdı."

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLMADI, 200 TL'YE ALDI

Fotoğrafçı Yakup Polat ise 1978 yılında askerden geldikten sonra bir meslektaşının iş yerini devraldığını söyledi.

Fotoğrafın da bu devir sırasında eline geçtiğini dile getiren Polat, şunları anlattı "1970’li yıllarda renkli fotoğraf yoktu. Bu nedenle fotoğraf siyah beyaz çekiliyor ardından da pastel ve yağlı boya ile boyanarak renklendiriliyordu. 1x1,5 metre ebadındaki bu fotoğraf da aynı teknikle renklendirilmiş. Yaklaşık 35 yıl bu fotoğrafı kime ait olduğunu bilmeden iş yerimin girişinde sergiledim. Ben de ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum." Gözyaşlarına hakim olamadığı gözlenen Doğan, 200 lira ödeyerek fotoğrafı Yakup Polat’tan satın aldı.

...
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2013 Salı 15:28:53
Güncelleme :30 Nisan 2013 Salı 16:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yakup polat IP: 81.213.154.xxx Tarih : 14.05.2013 13:07:51

fotoğrafa değer veren..fotoğrafçılık mesleğini meslek edinen birisi olarak.fotoğraf'ın değerini ve kıymetini ancak eğitim ve kültür sahibi insanlarımız.anlar.,anılar ve anlar'ı sadece fotoğraflar'da ve sinemada slayıt camera çekimlerin'de.yıllar sonra baktığımızda..yılların ne çabuk geçtiğini.söyleniriz.oysa hayat denilen.yaşamlarımız.farklı farklı.eğitim düzeyimiz'de öyle.haya'ta bakışımız'da,farklı.hepimizin hangi pencereden.neyi nasıl.değerlendirdiği'de.farklı'dır.ben bu fotoğrafı fotoğrafçı gözüyle.değer verdim ve sakladım.kim bilirdi.yıllar sonra sahibi çıkıp'ta fotoğrafını alacağı'nı.doğrusu bilemezdim..ama buruk mutluluk'tu..yakup polat.