3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Dünya Bankası'ndan kredi desteği

Nevşehir'de şehir içerisindeki elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmaları için Dünya Bankası tarafından kredi sağlanacağı bildirildi.

MEDAŞ Nevşehir Müessese Müdür Yardımcısı İbrahim Akoğlu yaptığı açıklamada, MEDAŞ olarak Nevşehir il merkezi ve bağlı ilçe ve beldelerde elektrik kablolarının yeraltına alınması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Öncelikli olarak il merkezi ve turizm beldelerinde yoğunlaşan çalışmalar da önemli bir mesafe aldıklarını kaydeden Akoğlu, Nevşehir il merkezinde yapılacak olan çalışmalar için Dünya Bankası'ndan kredi desteğinin sağlanacağını ifade etti.

MEDAŞ Genel Müdürlüğü ile Dünya Bankası arasında yürütülen çalışmalar neticesinde, Dünya Bankası'nın Nevşehir'deki ana artellerde bulunan elektrik kablolalarının yeraltına alınması çalışmaları için 17 milyon YTL kredi desteğinde bulunmasının kararlaştıtıldığını belirten Akoğlu, bunla ilgili olarak Ekim ayında bir ihale gerçekleştireceklerini açıkladı.

Akoğlu, ihalenin ardından başlayacak olan çalışmaların 3 yıl gibi bir sürede tamamlanmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 14:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?