3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Dünya gençleri Kapadokya'da

Bu yıl 36.'sı düzenlenen geleneksel AIESEC Ankara Kapadokya Tur Kültür Elçiliği programı kapsamında 18 farklı ülkeden 104 üniversite öğrencisi Kapadokya'ya geldi.

106 farklı ülkede faaliyet göstererek dünyanın en büyük öğrenci organizasyonu olan ve BM Nüfus Fonu, Genç Başarı Vakfı gibi kurumlar ile ortak çalışmalar yürüten AIESEC (Association Internationale des Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales), dünya gençlerini kültürel anlayış için Kapadokya'da buluşturdu.

Program kapsamında Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini gezerek Anadolu kültürünü yakından tanıma fırsatı bulan 18 farklı ülkeden 104 öğrenci, Türkiye'ye ve Türk insanlarına hayran kaldı.

AIESEC Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Burak Harmancı, Türkiye'nin ilk AIESEC şubesi olan AIESEC Ankara'nın yaklaşık 36 yıldır Kapadokya Tur ve Kültür Elçiliği programını düzenlediğini söyledi. Türkiye'yi ve Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmayı hedeflediklerini kaydeden Harmancı, "Buraya gelen öğrencilerin tamamı yabancı. Büyük bir bölümü ilk kez Türkiye'yi ve Kapadokya'yı görüyor. Bu program sayesinde ülkemizi daha iyi tanımış oluyorlar" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) programa katılan Liz Wordron ise daha önce Türkiye hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığını ancak bu gezi ile birlikte Türkiye hakkında oldukça iyi izlenimler edindiğini söyledi. Farklı ülkelerden öğrencilerin bu şekilde bir araya gelmesinin çeşitli kültürlerin kaynaşması açısından da son derece iyi olduğunu ifade eden Wordron, "Burada her şey harikaydı. Kapadokya tüm dünyanın görmesi gereken bir yer. Yeni arkadaşlıklar ve dostluklar edinerek buradan ayrılıyorum" diye konuştu.

Hollanda'dan gelen üniversite öğrencisi Frank Van Der Wouden de, "Buraya geldiğim için çok mutluyum. Bizleri burada çok güzel ağırladılar. Birçok ülkeden çok sayıda yeni arkadaş edindim. En güzel yanı ise Türkiye'yi tanımak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 13:57:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?