3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Düzenli prim ödeyene ödül

Nevşehir'de Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla SGK İl Müdürlüğü tarafından en çok ve düzenli olarak prim ödeyen kuruluşlara plaket verildi.

Primlerini düzenli olarak ödeyen mükelleflere teşfik etmek amacıyla düzenlenen tören Nevşehir Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Törene Vali Abdurrahman Savaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, daire müdürleri ve mükellefler katıldı.

Burada konuşan SGK İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba, bireyin kendini koruma isteği ve kendini güvende hissetme duygusunun insanlık tarihi ile özdeş olduğunu belirterek, bireyin hastalık, sakatlık, yaşlılık, sefalet ve yoksulluk gibi hayatın her safhasında karşılaşması muhtemel olayların endişesinden kurtulabilmesinin imkansız olmadığını ifade etti.

Kayıt Dışı istihdamın vergi adaletsizliğine, toplumda vergi ödeyen ile ödemeyen arasında çatışmaya, işletmeler arasında haksız rekabete, ödenmeyen primler yüzünden ülkenin mali yapısının bozulmaya, sigortasız çalıştırılan vatandaşların ve bunların hak sahiplerinin mağduriyetine neden olduğuna dikkat çeken Yıkarbaba, bu nedenle kayıtlı istihdamı teşvik etmek ve kayıt dışı çalıştırılanların olumsuz yansımalarını asgari düzeye indirebilmek için 2012 yılında başlattıkları etkin denetim ve bilgilendirme faaliyetlerini devam ettirdiklerini ifade etti.

Vali Abdurrahman Savaş da, Nevşehir'de Sosyal Güvenlik Kurumu'na düzenli olarak primlerini ödeyen mükelleflere teşekkür ederek Nevşehir'in genel olarak düzenli Sosyal Güvenlik Kurumu primlerini ve vergi ödemelerini gerçekleştiren iller arasında her zaman üst sıralarda yer aldığını bunun da ülke kalkınmasında önemli bir rol oynadığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Sosyal Güvenlik Kurumu'na düzenli ve en çok prim ödeyen işletmelerin temsilcilerine plaketleri verildi.

Buna göre Nevşehir'de en çok prim ödeyen kuruluş Orta Anadolu Sağlık Hizmetleri Turizm, Sanayi Ticaret A.Ş olurken, 2. Mey Akollü İçecekler Sanayi A.Ş, Dedeman Turizm Yönetimi AŞ'de en fazla pirim ödeyen 3.'cü kuruluş oldu.  

AA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2013 Salı 17:35:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?