3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

e-reçete'de başarı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sağlıkta kayıp-kaçağın önüne geçilebilmesi ve hastaya kâğıt reçete verilmesinin önüne geçilmesi için 1 Temmuz tarihinden itibaren başlatılan e-reçete uygulamasında Nevşehir’de yüzde 80 başarı yakaladı.

Nevşehir Eczacılar Odası Başkanı Tansu Dörtkol yaptığı açıklamada 1 Temmuz tarihinden itibaren başlayan e-reçete de Nevşehir’de büyük başarı yakalandığını kaydetti.

Dörkol "1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağlıkta kayıp kaçağın önüne geçilebilmesi ve hastalara kağıt reçete yerine elektronik ortamda ilaçlarını alabilmesi için başlattığı uygulama Nevşehir’de son derece başarılı bir şekilde başladı. Şuan itibarıyla şehrimizde e reçete sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Nevşehir’de e reçete uygulamasında yüzde 80 oranında bir başarı yakalandı. Ancak 1 Eylül 2012 tarihine kadar bizler hem e reçete ile hem de hastalarımız reçete ile geldiklerinde ilaçları konusunda gerekli yardımda bulunuyoruz. Ama şunu kesin bir şekilde söyleyebilirim 1 Eylül 2012 tarihinden itibaren Nevşehir’de kağıt reçete uygulaması son bulacak ve e reçete ile hastalarımıza hizmet vereceğiz." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2012 Perşembe 18:19:43
Güncelleme :5 Temmuz 2012 Perşembe 18:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?