4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

ECDL program sınavları Temmuz'da

Nevşehir Belediyesi'nin Yetkili Test Merkezi olduğu ve 146 ülkede geçerli olan ECDL (European Computer Driving Licence) Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikasyon Programı sınavları, Temmuz ayı içerisinde Nevşehir Belediyesi Bilgisayar Eğitim Merkezimizde yapılacak.

Türkiye genelinde yerel yönetimler arasında ECDL sertifikasyon programı Test Merkezliği ünvanını elde eden ilk Belediye olma ünvanına sahip olan Nevşehir Belediyesi, dünyanın önde gelen bilgisayar kullanım yetkinliği sertifikası olarak ta bilinen bu programın yaygın hale getirilerek uygulanabilirliğinin artırılmasına yönelik de çalışmalar yapıyor.

ECDL, son kullanıcı bilgisayar yetkinlikleri için uluslararası alanda evrensel kriter olarak tanınan ve hükümetler, kamu kurumları, uluslararası organizasyonlar ve benzer kuruluşlar tarafından önde gelen bir sertifikasyon olarak benimseniyor. Dünya çapında 146 Ülkede 4,5 milyondan fazla adaya farklı bir özellik katan ECDL Programı, tüm dünyada aynı operasyonu uygulayarak, Bilgi Teknolojileri becerilerini giriş, temel, ileri ve uzman seviyede belgelendiriliyor.

Teori ve pratiği kapsayan 7 bölümden oluşan programın ilk bölümü genel seviyedeki bilgi toplamını teorik olarak test ediyor.Geri kalan bölümlerde de bilgisayarı kullanmak ve dosyaları yönetmek, kelime işlemci, Hesap çizelgesi, Veritabanları, Sunum, bilgi ve iletişim yer alıyor.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 09:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?