4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Eczacılar anahtar bıraktı

NEVŞEHİR'DE ECZACILAR SGK'YA ANAHTAR BIRAKTI

Nevşehir'de eczacılar, ilaç sektöründe uygulanan tasarruf tedbirlerini protesto etmek amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) il binası önünde anahtar bıraktı.

Eylem öncesinde basın açıklaması yapan Nevşehir Eczacılar Odası Başkanı Müjgan Göktaş , SGK'nın ilaçtaki fiyat indiriminin Türkiye genelinde binlerce eczanenin kapanmasına neden olacağını belirterek, "Biz de kapanmayı beklemeden anahtarlarımızı çok isteyen SGK'ya bırakıyoruz." dedi. SGK'nın eczanelerin kapanmasını ve halkın sağlığını önemsemediğini belirten Göktaş, devletin bütçede açık vermesinden dolayı birinci basamak sağlık hizmetlerinden ücret almasının ve bu ücretin eczaneler aracılığı ile vatandaştan tahsil edilmesinin son derece yanlış bir tutum olduğunu kaydetti.

Eczacıların devletin tahsildarı olmak istemediklerini vurgulayan Göktaş, " Fiyat indiriminden doğan zararlarımızı ilaç sanayicilerinin karşılamasını istiyoruz. Hem muayene ücretinin hem de bunun eczanelerden tahsili ortadan kaldırılmalıdır. Kamu hizmeti veren eczacıların devlet tarafından korunması gerekir. Bunun için tüm çağdaş ülkelerde uygulanan meslek hakkının ülkemizde de uygulanmasını istiyoruz. Eczacılar yaşayabilecek ve yaşatabilecek hale getirilmelidir" dedi.

Basın açıklamasının ardından eczacılar yanlarında getirdikleri anahtarlarını teker teker Nevşehir SGK il binasının giriş kapısının önüne bıraktı.

NEVŞEHİR'DE ECZACILAR SGK'YA ANAHTAR BIRAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 14:59:05
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 15:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.117.xxx Tarih : 4.12.2009 09:59:54

Vatandaş  bir bırakırsa  ANAHTARIIIIIII  tam  bırakır  nedir  bu sağlık  açıkça  devlet  vatandaşiyla alay ediyor benim  KÖR  vatandaşim   hala omuz veriyor  yurt dışından  sağlık kurumu  emekli vatandaşina soruyor  TÜRKİYEDE  sorunun varmı  ilacını,muayenenii olabiliyormusun diye?  ama vatandaş  yöneticiler gibi  utanıyor vatanını şikayet edememe adına  ''''  AİHM  ''''  bağ yolu değil  UTANIN vatandaşi  KOBAY gibi kullannarak  AŞİ rezaletiyle  burakın şu sağlığı  yapamıyorsanız  İSTİFA EDİNİZ   çok yazık  vatandaşiii  bir hastanede,bir eczanede  3 kuruş tahsil edebilmek için  ne oyunlarla  alıyorsunuz???  ŞİDDETLE KINIYORUM    SAĞLIK YÖNETİMİNİİİİ??  yokmu ilimizde  delikanlı yetkili çıkıpda '''  GIG  ''  diyemiyor   watandaş  ucuz  tabiiiii.seçimden seçime  ev,sokak,kahve gezileriyle  kandırmakkkkk   buyuruun cenaze namazınaaa  ...