4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Eczacılardan üniversite vakfına bağış

Aksaray-Kırşehir-Nevşehir Eczacılar Odası Nevşehir İl Temsilciliği yeni yönetimi Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette eczacılar, Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Vakfı'na 3 bin YTL bağışta bulundular.

Beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu'nu makamında ziyaret eden Eczacılar Odası Nevşehir Müjgan Göktaş, Vali Hacımustafaoğlu'na çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyarette konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Akın Atasever, eczacılar olarak yeni kurulan Nevşehir Üniversitesi'nin çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması için Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Vakfı'na 3 bin YTL bağışta bulunmak istediklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu ise, Nevşehir Üniversitesi'nin yeni kurulan üniversiteler arasında, teşkilatlanmasını en hızlı tamamlayan üniversite olması için yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi.

Vali Hacımustafaoğlu, "Sayın Başbakanımız Türkiye'de eğitim kentleri oluşturulması yönünde bir takım açıklamalarda bulundu. Nevşehir ilinin bir üniversite kenti olma yolunda önünü açık görüyoruz ve bunu gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bunu yaparken muhakkak ki sivil toplum örgütlerinin ve hayırsever vatandaşlarımızın büyük katkıları olacak. Nevşehir'in bazı özellikleri var, Kapadokya gibi bir dünya kültür turizm merkezine sahip olmamız, bölünmüş yollarda komşu illere bağlı olmamız, havalimanın bulunması, komşu illere göre cazibe merkezine aday olmamız sebebiyle bu iddiamızı gerçekleştirmek istiyoruz. Yakında burası bir eğitim kenti olacak" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 15:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?