3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Eğitim çalışanları sorunlarını tartıştı

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, öğretmen dışındaki memur, aşçı, hizmetli, sayman gibi eğitim çalışanlarının da çeşitli sıkıntılarla mücadele etmesine karşın, yetkililerin bu sorunların çözümüne yaklaşmadığını söyledi.

Nevşehir il genelindeki çeşitli okullarla milli eğitim müdürlüklerinde çalışan memur, şef, sayman ve hizmetlilerden oluşan Türk Eğitim-Sen üyesi eğitim çalışanları, Turizm Otelcilik Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi. Yemekli toplantıda eğitim çalışanlarının sorunlarını dinleyen Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, sendika olarak eğitim çalışanlarının sıkıntılarının çözümü için büyük çaba gösterdiklerini kaydetti.

Uğur, eğitimin bir takım çalışması olduğunu ve idaricisiyle, öğretmeniyle, şefiyle, saymanıyla, teknisyeniyle, aşçısıyla her kesim ve her kadrodan gücün birleşerek çocuklara yansıtılan bir çalışma olduğunu vurguladı.

Eğitimin sadece öğretmenlerden ibaret gören, eğitimi sadece idarecilerden ibaret gören anlayışı da asla kabul etmediklerini ifade eden Uğur, "Öğretmenler dışındaki eğitim çalışanlarının yıllardır kronikleşmiş ve acil çözüm bekleyen talep ve istekleri var. Ama ne hikmetse bizlere oy noktasında gelen siyasiler, seçildikten sonra sadece genel başlık adı altında maaş ve özlük haklarından söz etmektedirler. Üzülerek ifade ediyoruz ki, eğitim camiası içerisinde öğretmen ve idareciler haricinde her türlü zor şartlarda, çok düşük maaşlarla, çok risk altında çalışan bu kesimin sesi hiç bir zaman olmamışlardır ve bu kesim ile ilgili parlamentoda, kürsüde hiç bir çalışmada yapmamışlardır. Eğer yapmış olsalardı bugüne kadar bunu görmemiz mümkün olurdu. Türk Eğitim-Sen olarak bütün gücümüzle, bütün kararlılığımızla önce taban maaşlarını yükseltmek, hemen arkasından da her kesimi temsil eden arkadaşlarımızın istek ve taleplerini, mali ve sosyal haklarını geliştirmek ve kısaca insanca yaşayabilmek için mücadele etmekteyiz. Tabi ki mücadeleyi demokratik, hukuki ve idari ölçülerde yapmak zorundasınız. Bu mücadelenin birinci yolu her yıl yapılan toplu görüşmelerdir. İkincisi ise her yıl yapılan ve iki kez gerçekleştirilen Kurum İdari Kurulları'nda tabanımızın sesini, her kesimin istek ve taleplerini, beklentilerini orada masaya yatırarak Milli Eğitim Bakanı'ndan ve onun kurmaylarından bu sorunların çözümü için karar alma mücadelesi yapılmaktadır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 17:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kerim biçkin IP: 212.175.112.xxx Tarih : 24.12.2008 17:54:52

sayın başkan değerli eğitim çalışanlar 1yılı aşkın süredir. sendikamıza üğeyim 1yıl boyunca sendikamızın girişimlerinden ne görsel nede yazımsal haber alamıyoruz oysa bu kuruluşun amacı bizim haklarımızı aramak üzerine kurulmuştu ben bir hizmetli olarak günün 12saati çalışıyorum benim 4.saatim hergün haba oluyor. oysa bir öğretmen arkadaşımın 1saati gitse türkiyeyi ayğı kaldırırlar buna ben zer 1sürü haklarımız heba olup gidiyor o yüzden bu sendikkaya haklarımızı heba olmasın diye üye oldum.ama görüyurumki hiç 1 gelişme görünmüyor.lütfen bizleri bigilendirin saygılarımla