4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Eğitim çalışanlarından çağrı

Nevşehir'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve valiliğin yönetici atamalarındaki uygulamalarından rahatsızlık duyan eğitim çalışanları, basın açıklaması yaparak tepkilerini gösterdi.

Nevşehir Türk Telekom Müdürlüğü binası önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik Türk Eğitim-Sen üyesi, ellerinde bulunan dövizlerle Milli Eğitim Bakanlığı ve Nevşehir Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine tepki gösterdi.

Burada bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, ülkenin geleceğini inşa eden eğitimciler olarak huzurlu olmadıklarını, yaşanan zorlukların ve sorumluluk makamında oturanların duyarsızlığının eğitim çalışanlarını ümitsizliğe sevk ettiğini söyledi.

Türkiye’nin Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumların idaresi açısından bir vekalet cennetine dönüştüğünü belirten Şube Başkanı Uğur, "Bakanlığın çıkardığı yönetmelik ve yayınladığı genelgeye rağmen, her il valiliği yöneticisi atamalarında keyfine göre davranmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı ise bu keyfiliğe ses çıkartmamaktadır. Yapılan keyfiliklerin neticesinde ise eğitim çalışanlarının bakanlığa ve politize olmuş birçok il valisi ile Milli Eğitim Müdürü'ne güveni kalmamıştır. Bu sorumsuz uygulamaların sonucunda, hukuk devleti ilkesi bizzat bu kuralı hayata geçirmesi gerekenlerce ayaklar altına alınmıştır. Bu dönemde ilkesizlik ve kuralsızlık batağına saptanılmış, 'yandaşlarımı koruyacağım' diye on binlerce eğitim çalışanlarının haklı tepkisine kulak tıkanmıştır. Adaletten her geçen gün daha da uzaklaşmış, eğitim çalışanlarına mahkeme kapıları adres olarak gösterilmiştir. Binlerce eğitim çalışanı, haklarını korumakla görevli Milli Eğitim Bakanlığı ile davalık hale getirilmiştir. Bakanlığa devredilen okullarda görev yapan yönetici ve diğer çalışanlar her yönden bir çok mağduriyet yaşamıştır. Öğretmenlerin ek derslerinin hesaplanma yöntemi, Maliye Bakanlığı tarafından değiştirilerek öğretmenin neredeyse ek ders almaması esası getirilmiştir" dedi.

Atama ve görevlendirmelerde yerleşen 'Benim Adamım' anlayışından, sendikalara ve dolayısıyla eğitim çalışanlarına kulakların tıkanarak 'Ben bilirim, ben yaparım, siz uyarsınız' şeklindeki çağdışı yönetim anlayışından rahatsız olduklarını belirten Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, bu konudaki rahatsızlıklarını daha önce defalarca dile getirdiklerini kaydetti. Uğur sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğitim çalışanları olarak, çok şey istemiyoruz. Türkiye'nin aydınlık yarınlarına sağlıklı bir şekilde katkıda bulunabilmek için, insan hakkı ihlallerinin yaşanmadığı, demokrasinin solunduğu ve hakça paylaşımın gerçekleştirildiği bir Türkiye için, hukukun egemen olduğu, kural ve kanunların istisnasız uygulandığı bir ülkede yaşamak için, çocuklarımıza karşı ebeveyn olarak görevlerimizi hakkıyla yapabilmek için, çağın standartlarında modern bir eğitime öğretime kavuşabilmek için, siyasi yandaş olmaya zorlanmamak, onurumuzla görevimizi yapabilmek ve insanca yaşayabilmek için biraz huzur istiyoruz."

Uğur'un basın açıklamasının ardından eyleme katılan Türk Eğitim-Sen üyesi eğitim çalışanları, önce Ankara'ya el sallayarak Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i sonrada Nevşehir Valiliği yönüne dönüp el sallayarak Nevşehir Valisi'ne ve Milli Eğitim Müdürü'ne tepkilerini gösterdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 18:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?