4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Eğitim çalışanlarından protesto

Nevşehir'de Teç-Sen üyesi eğitim çalışanları, öğle yemeği saatinde yemek yemeyerek, ek ders ve fazla mesai ücretlerini protesto etti.

Hükümetin eğitim çalışanları için uyguladığı ücret politikasını protesto eden Teç-Sen (Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası) üyeleri öğle saatinde Türk Telekom Başmüdürlüğü binası önünde toplandı.

Protesto için öğle yemeği yemeyen eğitim çalışanları adına bir konuşma yapan Teç-Sen İl Temsilcisi Levent Güneş, eğitim hizmetleri iş kolunda, genel idari hizmetler, yardımcı hizmetler ve teknik hizmetler sınıfında görev yapan eğitim çalışanları olarak, bakanlıklar arasındaki ücret farklılığını, kurum içi ücret adaletsizliğini ve kurum içerisinde maruz kalınan üvey evlat muamelesini protesto ettiklerini söyledi.

Eğitim çalışanlarının tüm bakanlıklar içerisinde en az ücret alan ve aynı zamanda en fazla iş yükü olan kadrolar olduğunu belirten Güneş, "Yaptığımız fedakarlıkların karşısında maruz kaldığımız uygulamalardan ciddi bir şekilde rahatsızlık duymaktayız. Bizlerde Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarıyız, bizlerde bu bakanlığın öz evlatlarıyız. Bizlere üvey evlatmışız gibi davranılmasına asla müsaade edilmemelidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 14:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?