6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Eğitim Gönüllüleri'nden 260 öğrenciye burs

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı kış dönemi kurslarına İlköğretim okulu öğrencileri büyük ilgi gösteriyorlar.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Hanife-Tevfik Aktekin Öğrenim Birimi Sorumlusu Serdar Kuzugüden yaptığı açıklamada, birimlerinde İlköğretim çağındaki 8-13 yaş gurubunda yer alan çocuklara çeşitli branşlarda ücretsiz eğitim verildiğini söyledi. Kış döneminde öğrenciler için Türkçe, İngilizce, Matematik gibi temel derslerin yanı sıra El Sanatları, Resim, Drama Atölyesi, Okuyorum Oynuyorum, Kendime Yolculuk ve Düşünebilen Çocuklar Atölyelerinde, kendilerini ruhsal ve bedensel olarak geliştirebilecekleri çeşitli kursların verildiğini belirten Kuzugüden, bu kurslara 260 öğrencinin katıldığını açıkladı.

Gönüllü Öğretmen ve Üniversite öğrencileri tarafından verilen kursların hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ayrı programda gerçekleştirildiğini belirten Sefa Kuzugüden, "Türkiye'nin yarınlarında aydınlık yüzler görmenin ön koşulunun, çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim almasından geçtiğine inanıyoruz. İlköğretim çağındaki çocuklarımızın bu gün aldıkları eğitim ile gelecekte bu şehrin ve ülkenin söz sahibi ve yetişkinleri olacaklarını biliyoruz. Çocuklarımızın vizyonu geniş, kendine güvenli, bilgiyle donanmış ve geleceğin çağdaş bireyleri olmaları için üzerimize düşen görevin bilincindeyiz. Çocuklarımızın yaşam becerileri kazanmasının yanı sıra duygusal ve zihinsel gelişimlerinde de katkıda bulunmak, bilim ve teknolojinin yeniliklerinden faydalanmalarını sağlamak için ideal öğrenme ortamları yaratıyoruz. Bu amaçla Nevşehir'de kurduğumuz eğitim birimimize çocuklarımızın ve ailelerimizin yoğun bir ilgisi var. Burada verdiğimiz kurslar ile hedefimiz okullarda verilen temel eğitime destek olmak" dedi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Hanife-Tevfik Aktekin Öğrenim Birimi Sorumlusu Serdar Kuzugüden, birimlerindeki kurslara katılmak isteyen İlköğretim öğrencilerinin halen kayıt yaptırabileceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 13:06:51
Güncelleme :17 Kasım 2007 Cumartesi 13:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?