4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Eğitim projesinin alt yapısı tamam

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, zorunlu eğitimin 9 yıla çıkartılacağı 30 pilot ilden biri olan Nevşehir'de bu konuda gerekli alt yapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), 2009-2010 yılından itibaren, okul öncesinde pilot olarak "zorunlu eğitime" geçmeyi planladığını ve bu uygulamanın ilk olarak bakanlığın belirlediği ve okul öncesi alanda okullaşma oranları en yüksek 30 ilde gerçekleştirileceğini belirtti.

Belirlenen 30 pilot il arasında Nevşehir'in de yer aldığını kaydeden Fatsa, bununla ilgili olarak gerekli çalışmaları tamamladıklarını ve Nevşehir'de 2009-2010 eğitim öğretim döneminden itibaren ailelerin 5-6 yaş grubundaki çocuklarını okul öncesi eğitim alması için okullara göndermelerinin zorunlu kılınacağını kaydetti.

Fatsa, "Zorunlu eğitimin 9 yıla çıkarılması ile zaten bakanlığın uzun zamandır bir çalışması var. 17. Milli Eğitim Şurası'nda da okul öncesi eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınması ile ilgili bir karar alınmıştı. Bu çerçevede Türkiye'de alt yapısı uygun olan yaklaşık 30 ilde 2009-2010 eğitim öğretim yılından itibaren okul önce eğitimin zorunlu uygulamasının başlatılacağı ile ilgili karar alındı. Bundan böyle 5 yaş gurubundaki çocuklarımızın okul öncesi eğitime kayıtları zorunlu olarak yapılacak. Zaten bu çerçevede ilimiz okul öncesi eğitimde ilk 5 il arasında. Özellikle zorunlu eğitime alınacak çağ nüfusunda yüzde 90'da eğitim öğretime devam ediyor. Yani geriye kalan yüzde 10'luk bir kesim var, bu da daha ziyade taşınan köylerdeki öğrencilerimiz veya merkezdeki ulaşamadığımız öğrenciler. Bu anlamda biz il olarak, alt yapı bakımından zorunlu eğitime hazırız. Çok önemli bir aksama olmayacaktır" dedi.

Aileleri çocuklarına okul öncesi eğitim aldırması konusunda uyaran ve bunun için çevrelerindeki en yakın okullara başvurmalarını isteyen Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, "Yapılan çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir. Okul öncesi eğitim, sosyal ve duygusal gelişimi destekleyerek, yetişkinlik döneminde de kişilerin daha üretici ve verimli olmalarını ve sahip oldukları potansiyeli tam olarak kullanmalarını sağlar. Okul öncesi eğitim, insan gelişiminin en hızlı ve en duyarlı dönemini oluşturur. Yaşamın ilk yıllarında alınan eğitimin ve geçirilen deneyimlerin, ileri yaşlardaki öğrenme yeteneği ve gelecekteki başarı üzerinde de önemli etkileri vardır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 15:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet EMİN IP: 78.160.122.xxx Tarih : 23.03.2009 13:29:47

sn.Fatsa sizlere saygı duyarım yalnız hangi alt yapıyla bu eğitim yapılacak ALLAH AŞKINA.. Terzinin makinası değilki,taşimalı sistemle nasıl olacak yapmayın O küçük yetimlerinde VEBALİNİ almayın,