3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Eğitim-Sen'den KEY açıklaması

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde birçok kişinin mağdur olduğunu ileri sürerek, hesaplamalarda yapılan hataların düzeltilmesini istedi.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, tüm Türkiye'de olduğu gibi Nevşehir'de de KEY ödemelerinin başladığı ilk günden itibaren ciddi sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Uğur, birçok çalışanın kendilerinden KEY kesilmesine rağmen bankaya gittiklerinde herhangi bir rakamsal ödeme ile karşılaşmadıklarını belirtti. Çalışanların mağdur olmamaları için haklarını aramaları gerektiğini vurgulayan Mustafa Uğur, "KEY ödemelerinde önemli sorunlar var. Hesaplarına para yatmayanların yanı sıra çok eksik rakamların yatırılması ve hesaplamalarda yanlışlıklar var. Örnek verecek olursak, ana parası 6 bin YTL olan bir kişi bin 400 YTL alırken, ana parası 2 bin YTL olan da bin 100 YTL alıyor. Burada da ciddi bir sıkıntı var. Özellikle son 3-4 gündür şubemize çok yoğun bir şekilde KEY şikayetleri alıyoruz. Bu durumdaki emekliler şubemizde mevcut olan dilekçeyi doldurarak en son emekli olduğu kuruma bu dilekçeyi vermelerini, KEY hesaplarına para yatmadığını ve mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini bildirmesi gerekir. Bir başka husus ise çeşitli illerde çalışmış ama en son ilimizde emekli olmuş arkadaşlarımızda, gene bu matbu dilekçeleri doldurarak görev yaptığı ve KEY hesaplarının ilk kesildiği kuruma bunu göndermesi lazım. Halen ilimizde devlet memuru olarak çalışan ve KEY hesaplarına paraları yatmayan arkadaşlarımızda, gene bu matbu dilekçeleri mutlaka çalıştıkları kuruma vererek bu hesabın yanlış olduğunu ve hesaplarına para yatmadığıyla ilgili resmi işlem yapmak zorundadır. Özellikle buradan muhasebe kanalıyla giden kamu çalışanlarına ait rakamsal bilgi ve belgelerin internet ortamında hesaba yatmadığı ve kaybolduğu ile ilgili de çok ciddi duyumlar var. Bu şekilde hareket etmeyen arkadaşlarımız sonuca ulaşamaz. Mutlaka ilgili sivil toplum örgütü olan sendikalardan bu dilekçeleri alarak resmi olarak müracaat etmeleri lazım, yoksa başka türlü tepeden kimin ne aldığının kontrol edilmesi mümkün değil. Gerçekten de KEY hesapları çok ciddi anlamda sıkıntılıdır ve birçok arkadaşımız şuanda mağdur durumdadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 11:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?