3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Eğitimciler çalışmalarını tamamladı

Meslek okullarında çalışma ziyareti gerçekleştirmek üzere Nevşehir'e gelen Avrupalı eğitimciler, çalışmalarını tamamladı. Konuk eğitimcilere sertifikalarını Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa verdi.

AB Proje Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan "ARION" projesi kapsamında, meslek okullarında sanat, kültür ve teknoloji konusunda çalışma ziyareti yapmak üzere Norveç, İngiltere, İspanya, Polonya, İtalya, İrlanda ve Çekoslovakya'dan Nevşehir'e gelen 9 eğitimci ve 1 eğitim müfettişi çalışma programlarını tamamladı.

Bir hafta süre ile Nevşehir'deki meslek okullarında incelemelerde bulunan konuk eğitimciler programlarının son gününde Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa'yı ziyaret etti. Ziyarette Nevşehir ve Türk eğitim sistemi hakkında görüşlerini aktaran konuk heyet, kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

Türkiye'ye gelirken bazı önyargılar ile geldiklerini ve bu önyargılarının bu çalışma ziyareti sonrasında kaybolduğunu belirten Avrupalı eğitimciler, "Bir çoğumuz ilk kez Türkiye'ye geliyoruz. Doğrusu Türkiye'ye gelirken endişelerimiz vardı, ancak bunların ne kadar gereksiz olduğunu gördük. Burada bize insanlar çok misafirperver davrandı ve bizi sıcak karşıladılar. Ayrıca Türkiye'deki meslek okullarındaki eğitim sistemi bizi çok etkiledi. Özellikle de okullardaki disiplin. Disiplin olmasına karşın öğretmen ve öğrenciler arasındaki karşılıklı sevgi ve saygı da Türkiye'nin eğitimdeki artıları. Bunun yanında devletin eğitime ekonomik açıdan bu denli büyük katkılar yapması doğrusu bizleri şaşırttı" diye konuştular.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa'da Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen eğitimcileri Nevşehir'de ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Umarım bu ilişkilerimiz önümüzdeki yıllarda da devam eder. Nevşehir eğitim alanında Türkiye'nin en başarılı illerinden bir tanesi. Bizler burada bu başarı çıtamızı daha yüksek seviyelere çıkartmak için çaba gösteriyoruz. Bu konuda bu gibi projeler ile birlikte alacağımız tavsiyelerde bizlere yol gösterecektir" dedi.

Ziyarette daha sonra Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa tarafından çalışma ziyaretine katılan eğitimcilere sertifikaları verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 11:47:23
Güncelleme :17 Ekim 2008 Cuma 11:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?