4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Eğitime hayırsever desteği

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlı Karaburna beldesinde 10 yıl atıl kalan ve hayırsever vatandaşların desteği ile yaptırılan ilköğretim okulu binası ve spor salonunun açılışı yapıldı.

Açılış sebebiyle Karaburna beldesinde düzenlenen törene, Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu'nun yanı sıra, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü İbrahim Ünver, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Gençlik Spor İl Müdür Vekili Nafiz Köksal, AK Parti İl Başkanı Ersan Erkut, bazı belediye başkanları ile çok sayıda kasaba halk katıldı.

İlköğretim okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileri ile başlayan törende daha sonra Nevşehir Belediyesi Mehteran ekibinin etkinlikleri izlendi. Törende konuşan Karaburna Belediye Başkanı Yusuf Koçak, 1998 yılında hayırsever İbrahim ve Lütfiye Çetin'in desteği ile temelleri atılarak yapımına başlanan ancak daha sonra yaşanan maddi sıkıntılar sebebiyle 10 yıl süreyle atıl bir halde kalan ilköğretim okulu binasının tamamlanarak hizmete açılabilmesi için hayırsever vatandaşların 26 bin YTL destekte bulunduğunu ve okulun devlet tarafından toplam 150 bin YTL'ye tamamlanarak hizmete açıldığını söyledi.

Koçak, ilköğretim okulunun yanı sıra kasaba gençlerinin boş vakitlerini spor yaparak değerlendirmeleri için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün de işbirliği ile 160 bin YTL harcanarak beldelerine yapılan 400 kişilik spor salonunun sadece Karaburna kasabası için değil civar yerleşim merkezleri içinde büyük bir ihtiyaca cevap verdiğini söyledi.

Karaburna kasabasındaki İlköğretim okulunun açılmasıyla Hacıbektaş ilçesi genelinde okullaşma oranının arttığına dikkat çeken Hacıbektaş İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, "Köy olması gündeme gelen bir kasaba da böyle örnek bir eğitim yuvasının açılıyor olması bizleri de mutlu etti. Öte yandan bu şirin beldemizde açılan kapalı spor salonu gençlerimizin spora yönlendirilmesi açısından oldukça önemli" diye konuştu.

Nevşehir'in Türkiye genelinde model bir eğitim şehri olmasının hedeflendiğine de işaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa da, "Nevşehir olarak son yıllarda eğitim alanında elde edilen başarılar ile Türkiye genelinde ilimizin model bir il olmasını hedefliyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız işte bu tür modern eğitim yuvaları ile de daha mümkün bir hale gelecek" dedi.

Nevşehir'de son 2 yılda Türkiye geneli sınavlarında Türkiye derecelerinin yakalandığına dikkat çeken Nevşehir Valisi Asım Hacımustafaoğlu, "Bu güzel ilköğretim okulunun Karaburna kasabasına kazandıran hayırseverlere de teşekkür ediyorum. Son yıllarda Nevşehir'de başta milli eğitim ve sağlık olmak üzere, ulaşımda, alt yapı da Nevşehir il merkezi ilçe, belde ve köylerin bayındırlık ve imarında çok büyük hizmetler yapıldı. Yapılan hizmetlerin semereleri peş peşe alınmaya başlandı. Milli eğitime yapılan yatırımlar geçtiğimiz 2 yıl içerisinde mahsullerini vermeye başladı. Çeşitli sınavlarda Türkiye genelinde çok güzel başarılar alındı. Karaburna kasabası da bu güzel hizmetlerin kazandırıldığı beldelerimizden" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Karaburna İlköğretim Okulu'nun tamamlanmasına fayda sağlayan 26 hayırsevere teşekkür plaketleri törene katılan protokol tarafından verildi.
Ardından okulun açılışı, protokol üyeleri tarafından yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 21:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?