3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Ekmekte gramaj düzenlemesi başlıyor

Nevşehir'de halen 200 gram olan ve 40 Yeni Kuruş'a satılan ekmeğin gramajı 5 Haziran 2008 tarihinden itibaren 300 grama yükseltilerek 60 Yeni Kuruş'a satılacak.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Sunar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın kararıyla 5 Haziran 2008 tarihinden itibaren Türkiye genelinde 300 gramın altında ekmek satılmaması ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

3 ay önce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin aldığı karar ile Nevşehir'de halen 200 gram ekmeğin 40 Yeni Kuruş'a satıldığı hatırlatan Mustafa Sunar, 5 Haziran 2008 tarihinden itibaren Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir'de de ekmeğin gramajının 300 grama yükseltileceğini ve fiyatının ise 60 Yeni Kuruş olacağını açıkladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın bu konuda aldığı kararı oldukça olumlu bulduklarını ve vatandaşların bu yeni uygulamadan memnun kalacağını belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Sunar, yeni düzenleme ile birlikte Türkiye genelinde ekmek israfının önüne geçileceğini kaydetti.

Gramajın artması ile birlikte yükselecek olan ekmek fiyatlarının yeni bir zam olarak algılanmamasını vurgulayan Sunar, "Daha önce evine 3 ekmek alan bir vatandaşımız bu yeni düzenleme ile birlikte evine 2 tane ekmek alacak. Bu nedenle gramajı yükselecek olan ekmeğe zam yapılmış olmayacak. Ayrıca daha önce olduğu gibi 5 Haziran tarihinden itibaren de Nevşehirli vatandaşlarımız çevre illerimize göre daha ucuz ekmek tüketecekler. Bu konuda vatandaşlarımızdan oldukça olumlu tepkiler alıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 16:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?