4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Ekonomi kadınlarla ayağa kalkacak

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (NESOB) Başkanı Mustafa Sunar, kadın girişimci sayısının artırılması için bugüne kadar 758 kadına eğitim verildiğini söyledi.

Birlik Başkanı Mustafa Sunar, kadınların iş dünyasında daha aktif rol almalarını sağlamak, girişimci kadın adaylara ve girişimcilere eğitim ile danışmanlık hizmeti verilmesi için Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye'de 25 ilde gerçekleştirilen Kadın Girişimcileri Destekleme Projesi'nin Nevşehir'de başarıyla tamamlandığını kaydetti.

AB tarafından finanse edilen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi`nin, kadınların istihdam ve çalışma hayatına katılmasını sağlayacağının altını çizen Sunar, "Kadın ve erkek arasındaki farkı azaltmak için bu proje Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK ) ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlikleri (ESOB) tarafından 25 ilde uygulamaya başladı. Kadınların girişimci olarak ekonomik hayata katılımının artması, yalnızca yerel ekonomiyi desteklemekle kalmayacak, aynı zamanda kadınların iş hayatında daha aktif bir rol üstlenmelerine de yardımcı olacaktır" dedi.

Sunar, proje çerçevesinde kendi işlerini kurmak isteyen kadınlara girişimcilik eğitimi ve danışmanlık hizmetleri verildiğini belirterek, eğitimlere bugüne kadar 758 kadının katıldığını dile getirdi. Sunar, kursiyerlere önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan bir tören ile sertifikalarının verileceğini ifade etti.
Sunar, destek veren Nevşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 12:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?