6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

El emeği göz nuru işler

Ürgüp Belediyesi tarafından açılan takı tasarımı, ahşap ve kumaş boyama kurslarına katılan ev hanımlarının yaptığı el işleri sergilendi.
Ürgüp Belediyesi Yerel Gündem 21 Kadın Okuma Evi'nde usta öğretici Özge Önderoğlu Akkuyu nezaretinde 42 bayanın katılımıyla gerçekleştirilen takı tasarımı, ahşap ve kumaş boyama kursunun ilk etabı sona erdi. Kursun sona ermesi sebebiyle düzenlenen sergide, ev hanımlarının 2 aylık kurs süresince yaptıkları el işleri sergilendi. Serginin açılışına Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, CHP Erzincan İl Başkanı Çoşkun Yılmaz ve Ürgüplü bayanlar katıldı.
Açılışta konuşan Başkan Ödemiş, kadınların sosyal hayatta daha fazla yer almaları amacıyla belediye olarak çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bu çalışmalar çerçevesinde birçok ev hanımını meslek sahibi yaptıklarını söyledi. Bundan sonraki süreçte de bu gibi çalışmalara devam edeceklerini belirten Ödemiş, "Daha önce açtığımız çini seramik kursu sayesinde birçok ev hanımı ve genç kızımız, meslek sahibi olarak aile bütçelerine katkı sağlamayı başardı. Bu açtığımız kursta da yeni iş kadınları yaratmayı amaçlıyoruz. Bu konuda ilçede yaşayan bayanlarımız bizlere büyük destek oluyor. Onlardan bu desteklerini sürdürerek bizleri teşvik etmelerini istiyoruz" dedi.
Başkan Ödemiş ayrıca, ilçede çeşitli yerlerde açacakları stantlarla bayanlar tarafından yapılan el işlerinin satışının gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. Ürgüplü bayanlar ise, kendilerine bu imkanı sağlayan Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş'e teşekkür ederek, bu gibi kursların devam etmesini istedi.
iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 17:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?