3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

El işiyle eve ekmek götürüyorlar

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) tarafından Han Odası Eğitim Biriminde açılan istihdama dayalı kurslara katılan genç kız ve bayanlar, hem meslek sahibi oluyorlar hem de aile bütçelerine ek katkılar sağlıyorlar.

Nevşehir'de kurumsal bir kimliğe kavuşan KAPEM tarafından, Sümer Mahallesi'nde bulunan Han Odası'nda açılan Mefruşat, Giyim ve El Sanatları Kursu'na 36 genç kız ve bayan katılıyor.

Başta Sümer Mahallesi olmak üzere çevre mahallelerden gelen genç kız ve kadınlar, 3 ay süre ile devam edecek kursa katılırken, katıldıkları Giyim, El Sanatları ve Mefruşat kursları ile bir meslek sahibi olmanın yanı sıra el becerilerini geliştirip, ürettikleri ürünleri ekonomik anlamda değerlendirme imkanı da bularak aile bütçelerine katkı sağlayabiliyorlar.

KAPEM kanalıyla açılan istihdama dayalı kurslarda da bugüne kadar bazı kursiyerler, daha sonra bulduğu çeşitli imkanlar kanalıyla özel işyerlerini açarken, bazı kursiyerler de kendi evlerinde ürettikleri çeşitli giyim eşyalarını ekonomik olarak değerlendirip, aile ekonomilerine ek katkı sağlamayı başardılar.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 13:56:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?