5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Elektrik kesintisi isyan ettirdi

HACIBEKTAŞ'TA SU PROTESTOSU

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde, MEDAŞ tarafından 260 bin TL tutarındaki borcu nedeniyle Hacıbektaş Belediyesi'nin elektriklerinin kesilmesi, ilçe halkının tepkisine yol açtı.

Belediye binası ile birlikte su kuyularının elektriklerinin kesilmesi ile hafta içi susuz kalan ilçe halkı, MEDAŞ binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Nevşehir'in Hacıbektaş İlçe Belediyesi'nin MEDAŞ'a olan yaklaşık 260 bin TL tutarında borcu nedeniyle 26 Ağustos 2010 tarihinde belediye binası ile birlikte ilçeye içme suyu sağlayan belediyeye ait su kuyularının elektrikleri de kesildi. Sabah erken saatlerde, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ile birlikte belediye binası önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan 300 dolayındaki vatandaş, MEDAŞ'ı protesto etti. Ellerinde üzerinde, 'İktidar ve muhalefet niçin var?', 'Sosyal devlet sağlıklı

toplum için vardır', 'İlçemizin dışında MEDAŞ'a borcu olan yok mu?', 'MEDAŞ havamızı da kesip mutlu olacak mı?' ve 'MEDAŞ sularımızı niçin Ramazan ayında kesti?' yazan pankartlarla, 'Hacıbektaş Kerbela olmayacak' sloganları atarak Hacıbektaş Kaymakamlık binası yanında bulunan MEDAŞ İşletme Şefliği'ne yürüyen kalabalık, bina girişine, 'Hacıbektaş'ı boğmak isteyen MEDAŞ'ı kınıyoruz' yazılı siyah çelenk bıraktı.

Bu sırada MEDAŞ binasındaki Türk bayrağının yırtık olduğunu fark eden Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, bu duruma tepki göstererek zabıtalara bayrağı değiştirmeleri talimatını verdi. Buradaki bayrağın değiştirilmesi üzerine MEDAŞ binasından ayrılan kalabalık, yeniden sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Burada bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koyan kalabalık, hep birlikte saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

Burada konuşan Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, MEDAŞ'ın Hacıbektaş ilçesini adeta Kerbela'ya çevirdiğini savundu. MEDAŞ'ın daha önce de hiçbir borcu bulunmamasına karşın araç ve malzeme bakım kademesinin elektriğini kestiğini ve sonrasında da belediye hizmet binasını elektriksiz bıraktığını belirten Selmanpakoğlu, "İlçe Ramazan ayında susuzluğa ve Kerbela çölüne döndürüldü. Hacıbektaş ilçesinin suyu ilçeye 16 kilometre uzaklıkta ve su motorları vasıtasıyla sağlanmakta. Su motorlarının

aylık elektrik faturası 30 bin TL. MEDAŞ'a bundan kaynaklanan 208 bin TL borcumuz bulunmakta. MEDAŞ bu borca 13 bin TL faiz uyguladıktan sonra taksit gecikme faizi altında yeni bir artırıma giderek borcumuzu 257 bin TL'ye çıkarıyor. Su motorlarının aylık 30 bin TL elektrik masrafına 20 bin TL taksit daha ekleyerek bunu ödememizi istiyorlar. Bu olanağa belediyemiz sahip değil. Bizi boğmak isteyen ve Hacıbektaş'ı Kerbela'ya çeviren MEDAŞ'ın bu tutumunu kamuoyunun takdirlerine sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Selmanpakoğlu, ayrıca MEDAŞ tarafından dün gece su motorlarının elektriklerinin yeniden verildiğini ve kendilerine Ramazan Bayramı'na kadar süre tanındığını açıkladı.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu'nun konuşmasının ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

HACIBEKTAŞ'TA SU PROTESTOSU
HACIBEKTAŞ'TA SU PROTESTOSU
HACIBEKTAŞ'TA SU PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2010 Cumartesi 14:08:02
Güncelleme :28 Ağustos 2010 Cumartesi 18:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?