4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Ellerinin hamuruyla yarıştılar!

GÖREME’DE UNUTULAN TATLAR YEMEK YARIŞMASI

Nevşehir’in Göreme Belediyesi tarafından bu yıl 9.’su düzenlenen “Unutulan Tatlar” yemek yarışmasında 40 ev hanımı, birinci olabilmek için kıyasıya mücadele etti.

Göreme El Sanatları Merkezi’nde düzenlenen 9. Unutulan Tatlar Göreme Yemek Yarışması’nın açılışında konuşan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, sahip olduğu değerlerle bir dünya beldesi konumundaki Göreme beldesinde, bu tip organizasyonlarla geçmiş ve gelecek arasında etkili bir bağ oluşturarak, bölgenin mutfak kültüründe önemli bir yer tutan yemekleri gelecek nesillere taşımayı amaçladıklarını söyledi.

4 aşçının jüri başkanlığını yaptığı yarışmada, 2’si yabancı turist 8 kişinin de görev aldığı seçici kurulda çömlekte kuru fasulye, çömlekte bulgur çorbası, çömlekte lahana sarması ve bulamaç dallarında 40 ev hanımı tarafından yapılan yemekler görünüş ve lezzet gibi ana noktalarda değerlendirildi. Yapılan değerlendirmelerde çömlekte kuru fasulye dalında birinciliği Tülay Aktaş alırken, çömlekte bulgur çorbası dalında da Havva Solak birinci oldu. Çömlekte lahana sarmasında Mediha Kahveci’nin birinciliğini elde ettiği yarışmada bulamaç dalında da Fatma Güler birinciliği kazandı. Yarışma sonrasında kategorilerinde ilk üç derecede birinciliği paylaşan ev hanımlarına büyük altın, ikinciye yarım ve üçüncü olan yarışmacıya da çeyrek altın hediye edildi.

Kapadokya bölgesini İngiltere’den ziyaret etmek amacıyla gelen botanikçi Ruth Lambourne ve öğretmen Jeremy Ison, yemek yarışmasına katılanların adeta gözdesi oldu. İlk kez böyle bir yarışmaya jüri üyeliği yaptığını belirten İngiliz öğretmen Jeremy Ison, “Bu yemeklere hayran kaldım. Bu yemeklerin tarifini alıp, bende ülkemde yapmaya çalışacağım” dedi.

GÖREME’DE UNUTULAN TATLAR YEMEK YARIŞMASI
GÖREME’DE UNUTULAN TATLAR YEMEK YARIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 16:27:03
Güncelleme :17 Ekim 2009 Cumartesi 16:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?