4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Emekliler çek istiyor

Düşük maaşlarla yaşam mücadelesi veren emeklilerin, son dönemdeki zamlar karşısında deliye döndüğünü belirten Türk Emekli-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, emeklilerin hükümetten 'Ramazan Çeki' istediklerini söyledi.


Türk Emekli-Sen Nevşehir Şube Başkanı Yavuz Soysaldı, yaptığı açıklamada, ortalama 700 TL maaş alan emeklilerin , düşük maaşlarla bir yandan yaşam mücadelesi verirken bir yandan da işsiz çocukları ve torunlarına baktıklarını söyledi. Benzine geçen yıla göre yüzde 36, şekere yüzde 5,2 zam yapılarak, Ramazan öncesi emeklinin ağzının tadının kaçırıldığını belirten Soysaldı, ilaçta katkı payının emekliler için yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkacağı yeni bir zam paketinin de hükümetin gündeminde olduğunu hatırlattı. Bu zamlara karşın yılın ikinci yarısı için memur emeklilerine yüzde 4,5 SSK ve BAĞ-KUR Emeklilerine ise yüzde 1,83 gibi bir zam yapıldığını kaydeden Türk Emekli-Sen Şube Başkanı Yavuz Soysaldı, "Türkiye İstatistik Kurumu'nu da (TÜİK) tebrik ediyoruz. O kadar güzel Enflasyon oranı belirliyor ki hassas altın tartıyor gibi yüzde 1,83. Kurum idarecileri bu enflasyon oranına kendileri inanıyorlar mı acaba! Halk bu hesaba hiç inanmıyor! İnanılacak gibi mi? Bir kısım emekli dernekleri de yapılan zamma demokratik tepki göstermek, etkinlik yapmak yerine, memur emeklisi ile SSK ve BAĞ-KUR emeklileri arasındaki üç kuruşun hesabını yapıyor. Memur emeklisine yapılan yüzde 4,5 zam, SSK ve BAĞ-KUR emeklisine de yapılsa; sanki emeklinin derdine çare olacakmış gibi işin kolayı ile uğraşıyorlar. Esas sorumlu olan hükümete bir laf edemiyorlar, ancak masa başında mektup yazıyor, bol bol edebiyat yapıyorlar. Emekliler için; gün ayrılık zamanı değil birlik zamanı. Bütün emeklileri ve emekli derneklerini birleşmeye davet ediyoruz. Ayrılık da azap, birlikte hayır vardır. Buradan Sayın Başbakan'a sesleniyoruz. Emekliler çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Ramazan ayı öncesi 500.- TL "Ramazan Çeki" ni tüm emeklilere ödeyerek, emeklilerin duasını alınız, aksi takdirde beddua alırsınız. " dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 11:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.170.214.xxx Tarih : 10.08.2009 13:28:50

sn.soysaldı  çok güzel  açıklama ama hala NEVŞEHİR  halinden memnun sn vekiller ziyarete gelince hiç bir şikayeti yok anlamakta güç.dinimiz islam dini ama hiç gereğini önce BÜYÜKLER  yerine hiç getirmiyorlar seçim kaygısı bitti ama seçmen hala halinden memnun görünüyor? şu mübarek günlere RAMAZANA  az bir zaman kala sizler halkı düşünüyorsunuz ama sanmıyorum bu halk nasıl geçinecek ibadetini,yemekle,içmekle tutacak olan müslüman halka nasıl bir çözüm önerileri yapılır düşünen yok?,,,,,alma gariban ahını çıkar aheste aheste ,,,,,,,sözü çok sürmez çıkar çarşi pazar,esnaf, memur, çiftçi, emekli bu şartlarda çok zor ALLAH HALKIN YARDIMCISI olsun çadır kurmakla gönül almak olmaz kalıcı çözüm gerekliii??  dilerim siziin ve benim meillerimiziii   okurlarda insafa ve elvicdana sesini duyarlarrr??  ACI GERÇEKLERİ   YAZDIM SADECE....