4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Emeklilerde ek ödeme istiyor

Türk Emekli-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, emeklilerin büyük bir bölümünün açlık sınırının altında, geri kalanının ise yoksulluk sınırı altında yaşam mücadelesi verdiği belirterek, “Hükümet, emekliler için de memurlara öngörülen oranda ek ödeme yapmalıdır” dedi.

Açıklamalarda bulunan Türk Emekli-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, hükümetin en düşük memur maaşına 103 YTL olmak üzere 264 YTL'ye kadar ek ödeme yapma kararı aldığını hatırlatarak, bundan emeklilerin faydalandırılmamasına tepki gösterdi.

Emeklilerin çok güç şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini belirten Soysaldı, "Daha önceleri hükümetlerin uygulamalarında, memurların ücretlerine getirilen zamlar, aynen emeklilere de yansıtılırdı. AK Parti hükümetince bu uygulama yapılmayarak, emekliler bu artışlardan faydalanamamakta ve üvey evlat muamelesi görmektedirler. Yüzde 70'i açlık sınırının altında, geriye kalan kısmı da yoksulluk sınırı altında olan emekliler, çok güç şartlar altında yaşam mücadelesi vermektedir. Emeklilerin feryatlarına kulak verilmelidir. Yapılan zamlardan sadece memur emeklilerine değil, tüm emeklilere seyyanen 200 YTL zam yapılmasını bekliyoruz” dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 10:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
avni dadaş IP: 78.167.165.xxx Tarih : 19.08.2008 11:45:25

emekliler hizmet vermedilermi memurları bir nebze sevindiren hükümet açlık sınırında yaşam mücedesi verem emekli memurları düşünmeli seçimlerde yanlız çalişan memurdan oy almadılar bunu dkkate alsınlar ona göre adeletli davransınlar