6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Emektar öğretmene vefa

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Nevşehir'in yaşayan en eski öğretmeni olan 87 yaşındaki Adil Uğurlu'yu ziyaret etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur beraberinde sendika yöneticileri ile birlikte, 87 yaşındaki emekli öğretmen Adil Uğurlu'yu yaşadığı Nevşehir'in Nar beldesindeki evinde ziyaret etti. Ziyarette Nevşehir'in yaşayan en eski öğretmeni olan Adil Uğurlu'ya bir plaket sunarak çiçek veren Mustafa Uğur, Uğurlu'ya Nevşehir ve Türk eğitim-öğretimine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Ziyarette oldukça duygulu anlar yaşayan 87 yaşındaki Adil Uğurlu, 35 yıllık hizmet süresi içerisinde hiç bir zaman sağlık raporu almadan ve çok zor şartlar altında kalarak görev yaptığını söyledi. Eğitim de istenilen başarının yakalanabilmesi için öğretmenlerin şartlarının mutlaka iyileştirilmesi gerektiğini ifade eden Uğurlu, "Öğretmenlik mesleğine 19 yaşında başladım ve ilk görev yerim Isparta idi. Burada 5 yıl kaldıktan sonra Nevşehir'e tayin edildim. Nevşehir'de evimden görev yaptığım okuluma gidebilmek için her gün sabah 2 saat 45 dakika yürüyordum. Özellikle kış mevsimlerinde çok büyük zorluklar çektim. Halen bir çok öğrencimi okul numaraları ile birlikte hatırlıyorum. Öğrencilerim arasında bugün profesör ve korgeneral olanlar var. Bu mesleği her zaman severek yaptım" dedi.

Daha sonra Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur tarafından emekli öğretmen Adil Uğurlu'ya plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 12:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?