3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Emniyet bayram tedbirlerini aldı

Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşların alışveriş yaparken sahte para konusunda dikkatli olmalarını istedi.

Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, yaptığı açıklamada tüm Nevşehir halkının Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, bayramın Nevşehirlilere ve Türk milletine hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Vatandaşların mutlu ve huzurlu bir bayram tatili geçirebilmeleri için İl Emniyet Müdürlüğü olarak bir dizi tedbirler aldıklarını belirten Gurulkan, bayram öncesi özellikle halkın yoğun olarak bulunduğu cadde, alışveriş merkezleri ve mezarlıklar civarında yaya devriye ve ekiplerin görevlendirildiğini, şehir içi ve şehirlerarası yollarda önlemlerin alındığını ifade etti.

Gurulkan, "Özellikle bayram alışverişi için vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunacağı yerlerde gerekli önlemleri aldık. Bayramın kazasız, belasız geçmesini temenni ediyoruz. Vatandaşlarımızdan özellikle bayram öncesi kalabalık yerlerde bulunurken ve tatil için evlerinden ayrılırken dikkatli olmalarını istiyorum. Emniyet teşkilatımızın aldığı önlemlerin yanı sıra vatandaşlarımızda gerekli önlemlerini almaları gerekiyor. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın kolluk kuvvetlerine yardımcı olacak şekilde davranmalarını istiyoruz. Tatil süresince müdürlüğümüze ait ‘213 13 77- 213 13 78- 213 13 79 ve 213 19 18’ ile 155 Polis İmdat telefonuyla vatandaşlarımıza 24 saat kesintisiz hizmet verilecektir" dedi.

Bayram öncesinde vatandaşların alışveriş yaparken sahte para konusunda son derece dikkatli olmalarını isteyen Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, vatandaşları alışverişlerini Türk parası ile yapmaları konusunda uyardı.

Banknotun güvenliğinden kuşku duyulduğu takdirde, gerçekliğinden emin olunan bir başka banknot ile karşılaştırılması gerektiğini belirten Gurulkan, "Şayet tarafınıza sahte para verilmiş ise parayı veren şahsın eşgaline ilişkin bilgileri, varsa otosunun plakasını ve diğer özelliklerini tespit edin. Ayrıca sahte parayı aldığınız şahsa kesinlikle iade etmeyin ve en kısa sürede '155 Polis İmdat' hattını arayın" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 16:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?