4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Emniyet mensuplarından ziyaret

Hollanda'dan bir grup emniyet müdür yardımcısı ve emniyet amiri, gezi amaçlı geldikleri Nevşehir'de, Vali M. Asım Hacımustafaoğlu'nu ziyaret etti.

Hollanda'da Türk kökenli polis olan ve Groningen kentinde emniyet müdür yardımcılığı görevini yapan Mahmut Kaptan, her yıl Hollandalı 30 meslektaşını eşleri ile birlikte Türkiye'ye getiriyor. Mahmut Kaptan, bu kez İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün davetlisi olarak Hollandalı emniyet amiri ve emniyet müdür yardımcılarından oluşan bir grup meslektaşıyla Nevşehir'e geldi.

İstanbul'da 3 gün boyuca bir dizi mesleki incelemelerde bulunan Hollandalı heyet, daha sonra Nevşehir'e gelerek, Kapadokya'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Kaptan ve beraberindekiler, Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu'nu da ziyaret etti.

Vali Hacımustafaoğlu, ziyarette Hollandalı konuklara Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik önemini anlattı. Vali Hacımustafaoğlu, Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin yılda ortalama 2 milyon turisti ağırladığını dile getirdi. Bölgenin yatak kapasitesinin 25 bin olduğunu da belirten Vali Hacımustafaoğlu, Hollandalı konukların Nevşehir ve Kapadokya bölgesine ilişkin asayiş hizmetleri konusundaki sorularını da cevapladı.

Vali Hacımustafaoğlu, ziyarette konuklara valiliğin hazırlattığı kitap ve Kapadokya tanıtım filmi hediye ederek, Nevşehir rozetleri taktı. Vali Hacımustafaoğlu, ziyaretin anısına Hollandalı heyete bir de teşekkür plaketi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 16:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?