4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Emniyet personelinden eğitime destek

İl Emniyet Müdürlüğü personelinin maddi katkılarıyla tefrişi yapılan Nevşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde bir derslik eğitime açıldı.

Yeni kurulan Nevşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü personelinin yaklaşık 3 bin 500 YTL tutarındaki maddi destekleriyle bir derslik tefriş edildi.

35 öğrencinin eğitim görebileceği dersliğin açılışını Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan ve emekli emniyet müdürlerinden İsmail Hakkı Akman yaptı. İl Emniyet Müdürlüğü personellerinin de katıldığı açılışta konuşan Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, tüm öğrencilerin kendileri için çok değerli olduğunu ve onların en iyi şekilde eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmeleri için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Polislerin öğrenciler için öncelikle birer anne ve baba sonra ağabey-abla ve sonrasında da kendilerinin güvenliğini sağlayan insanlar olduğunu belirten Emniyet Müdürü Gurulkan, polis teşkilatının öğrencilere olan sevgisini göstermek için fakültede bir dersliğin tefrişini üstlendiklerini kaydetti. Öğrencilerden ailelerinin ve Türkiye'nin çok şeyler beklediğini ifade eden Emniyet Müdürü Gurulkan, öğrencilerin her türlü sıkıntısını emniyet ile paylaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ise, üniversitelerinin heyecanlı ve mutlu günlerinden birini yaşadığını söyledi. Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı desteğin manevi boyutunun oldukça yüksek olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Bu tür yardımlar denize atılan bir taş misali giderek büyüyecek. Bu manada vatandaşlarımızın eğitime katkıda daha hassas olmalarını bekliyorum. Üniversitemizde şu an pek çok eksikliğimiz var, ama bunları biran önce gidermek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Öğrencilerimizin çok daha iyi şartlarda eğitim öğretim görebilmeleri için, Valimiz, Belediye Başkanlığımız, Rektörlüğümüz ve öğretim üyelerimiz ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Halk devlet işbirliği ile biz çok kısa zamanda adından çok iyi bir şekilde bahsedilen bir üniversite olmamız için gayret sarf ediyoruz. Bizim de öğrencilerimizden bunların karşılığında tek isteğimiz çalışmaları ve iyi, doğru, dürüst birer birey olarak bizlere yardımcı olmalarıdır" dedi.

Polis teşkilatına eğitime yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür eden Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu'da, "Nevşehir üniversiteyi dört gözle bekliyordu. Buna kavuşmanın mutluluğunu tüm şehir olarak yaşıyoruz. Üniversitenin kurulmasından ve Türkiye'nin dört bir yanından öğrencileri burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Nevşehir tüm öğrencilerimize kucak açacak, çünkü öğrencilerimiz Nevşehir için çok önemli. Burada öğrenim gören öğrenciler kendilerini çok şanslı hissedebilir. Çünkü burası emniyet ve huzur açısından Türkiye'nin en şanslı illerinden biri. Üniversitemizde yeni kurulmasına karşın kısa sürede Türkiye'de adından sıkça söz ettirecek" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Hacımustafaoğlu, Rektör Prof. Dr. Kılıç ve Emniyet Müdürü Gurulkan öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 18:18:32
Güncelleme :22 Ekim 2008 Çarşamba 18:22:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?