5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Emniyetten basına yemek

NEVŞEHİR EMNİYET MÜDÜRÜ GURULKAN'DAN BASINA YEMEK

Nevşehir Emniyet Müdürü Dr.Ömer Gurulkan, Nevşehir'de görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Nevşehir İl Emniyet Müdürü Dr.Ömer Gurulkan tarafından , Emniyet Müdürlüğü Nar Sosyal Tesisleri'nde bulunan Topuzluhan'da verilen yemeğe, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muammer Başer ile birlikte Nevşehir'deki yerel gazete ve televizyon yöneticileri, haber müdürleri ve haber ajanslarının temsilcileri katıldı. Yemek sonrasında gazeteciler ile bir süre sohbet eden Emniyet Müdürü Dr.Ömer Gurulkan, gazetecilere 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri hakkında da bilgi verdi.

'POLİS HAFTASI'NDA DAMAT İBRAHİM PAŞA'NIN 350. YAŞI KUTLANACAK'

Her yıl Polis Haftası'nda Emniyet Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü ile birlikte şehrin önemli bir değerinin ön plana çıkartıldığını ifade eden İl Emniyet Müdürü Dr.Ömer Gurulkan, bu yılda 1718-1730 tarihleri arasında Sadrazamlık yapmış olan ünlü Osmanlı devlet adamı Nevşehir'li Damat İbrahim Paşa'nın 350. yaşının kutlanacağını açıkladı. Gurulkan, “Bize düşen bugüne kadar kendisini iyi anlayıp kadrini bilemediğimiz hemşerimiz, Nevşehir'imizin kurucusu bu aziz şehide vefa borcumuzu bundan sonra en iyi şekilde ödemek ideal ve emanetlerine ona layık biçimde sahip çıkmaktır.Bu düşüncelerle Nevşehir Emniyet Müdürlüğü, Nevşehir'li Damat İbrahim Paşa'nın kesin olmayan doğum tarihini 09 Nisan 1960 olarak kabul ederek her yıl Polis Haftası'nda bu aziz insanın hatırasını saygı ile anmayı kararlaştırmıştır" dedi.

Polis Haftası kutlamaları çerçevesinde Nevşehir'li vatandaşlara ve öğrencilere Damat İbrahim Paşa'yı daha iyi tanıtabilmek için bir broşür hazırlattıklarını ifade eden İl Emniyet Müdürü Dr.Gurulkan, içerisinde Damat İbrahim Paşa'nın hayatının anlatıldığı broşürden 5 bin adet bastırıldığını ve broşürün öncelikle okullarda öğrencilere dağıtımının sağlanacağını belirtti. Dr.Gurulkan ayrıca Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde çeşitli sanatsal aktivitelerin de düzenleneceğini sözlerine ekledi.

NEVŞEHİR EMNİYET MÜDÜRÜ GURULKAN'DAN BASINA YEMEK
NEVŞEHİR EMNİYET MÜDÜRÜ GURULKAN'DAN BASINA YEMEK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 14:41:03
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 14:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?