6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

'En büyük' balon Nevşehir'de

Nevşehir'de, bir firmanın İngiltere'de yaptırdığı, dünyanın en büyük sıcak hava balonu, törenle hizmete sunuldu.

36 kişi taşıyabilen ve 2 bin metre yüksekliğe ulaşabilen balonun tanıtımı için program düzenlendi.

Balon sahibi Uluer Havacılık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uluer ise İngiltere'de 8 ayda yapılan balonun dünyanın en büyük sıcak hava balonu olduğunu belirtti.

Uluer, daha önce dünyanın en büyük balonunun Mısır'da olduğunu, bu balonun 30 kişi taşıyabildiğini kaydetti:

"Kapadokya'da balon turları eskiden sadece yabancı turistler tarafından tercih ediliyordu. Ancak günümüzde yerli ziyaretçiler de balon turlarına büyük ilgi gösteriyor.

Bu alanda artan ihtiyacı karşılamak için balon filomuzu genişletiyoruz. Bu kapsamda, dünyanın en büyük uçan sıcak hava balonunu yaptırdık. 36 kişi kapasiteli balonumuzla Mısır'daki dünyadaki bilinen en büyük balonu geride bıraktık."

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ise 2003 yılında Türkiye'de 3 balon firmasının 8 balonla hizmet verdiğini, bu rakamın 2007 yılında 7 işletme ve 30'un üzerinde balona yükseldiğini belirtti.

Sivil havacılığın son yıllarda önemli mesafe kat ettiğine değinen Arıduru, "2003 yılında iç hatlarda 8.5 milyon yolcu varken bu rakam 2006 yılı sonunda 30 milyona ulaştı. Son 4 yıl içinde hiç bir yatırım yapmadan sadece mevcutlar revize ederek 22 olan aktif havaalanı sayısını 44'e çıkardık. Bugün Türkiye'de 60'a yakın havaalanı var. Türkiye'de uçulmayan şehir kalmayacak" dedi.

Ankara Ritüel Sanat Galerisi sanatçılarından Sevda Şahin ve Çınar Canoruk'un Latin dansı gösterisi sunduğu programın sonunda, dev balon hizmete girdi.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 17:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?