3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

En çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Türk Eğitim-Sen tarafından Nevşehir'de en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi.

Öğrenciler arasında kitap okuma alışkanlığını teşvik etmek amacıyla, Tür Eğitim-Sen tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'En Çok Kitap Okuyanlar' 2008 yılı ödül töreni yapıldı.

Buna göre geçtiğimiz yıl içerisinde Nevşehir İl Halk Kütüphanesi'nden en fazla kitap okuyan, Mihriban Emin Güler İlköğretim 1. Kademe öğrencisi Beyza Çekiç, aynı okulda 2. kademede eğitim gören Hale Bozkurt, Anadolu Lisesi öğrencisi Özge İşgören ve NÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Tuğba Balcı sendika yöneticilerince altın ve kitap ile ödüllendirildi.

Düzenlenen törende konuşan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, başta eğitimciler, öğrenciler ve veliler ve aynı zamanda vatandaşlarımızın yararına olan hizmetler yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu çalışmalardan birinin de Nevşehir'de kitap okuma alışkanlığının arttırılması yönündeki girişimlerinin olduğunu belirten Uğur, "Okumayı teşvik etmek amacıyla 8 yıldır geleneksel olarak bu ödülleri veriyoruz. Ben öncelikle, ödül alan bu öğrencilerimizin eğitimlerinde görev alan tüm öğretmen, idareci ve velilerimizi kutluyorum. Bu öğrencilerimizin diğer arkadaşlarına da örnek olmaları için Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından da ödüllendirilmesini istiyoruz. Ülkemizde ve dünyamızda gelişen bütün olayların doğru olabilmesinin teyidinin yolu hiç şüphesiz ki okumaktan geçiyor. Günümüz şartlarını çok iyi değerlendirmek adına, her konuda net aldığımız fikirleri ve düşünceleri değerlendirerek, net ifadeler vermenin yolu okumaktan geçiyor. Bu kardeşlerimiz gibi ülkemizdeki diğer kardeşlerimizin de okumaya önem vermeleri ve hayattaki açılan pencerelerle net ve kesin ifadelerle ve düşüncelerle bakmalarını temenni ediyorum" dedi.

Türk Eğitim-Sen Mustafa Uğur'un konuşmasının ardından, ödül alan öğrenciler sendika yöneticileri ile birlikte esnafları gezerek, kitap okuma alışkanlığı ile ilgili hazırlanan el ilanlarını dağıttı.

.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 15:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?