3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

En iyisi zor seçildi!

Nevşehir'in Kaymaklı beldesinde düzenlenen "Kültür Şenlikleri ve Kaymak Festivali" büyük ilgi gördü. Festivalde gerçekleştirilen "En İyi Kaymak" yarışmasına katılan kadınlar, jüri üyelerini bir hayli zorladı.

Nevşehir'in Kaymaklı Belediyesi tarafından, beldede uzun yıllardır yapılan kaymağı tanıtmak amacıyla "Kültür Şenlikleri ve Kaymak Festivali" düzenlendi. B

elediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen festivale, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, daire müdürleri, Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma konuşmasında, kasabanın en önemli değerlerinden biri olan kaymağı tanıtmak amacıyla böyle bir festival düzenlediklerini söyledi.

Önümüzdeki yıllarda da bu festivali düzenlemeye devam edeceklerini belirten Elma, Türkiye'de en lezzetli kaymağının beldelerinde yapılmasına karşın bunun bugüne kadar yeterince tanıtılamamasından yakındı.
Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ise, son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendirdi. Sıkıntılı günlerin Türk milletini daha fazla kenetlediğini belirten Vali Savaş: “Bu terör olaylarının tekrar kendimize çeki düzen vermek, aramızdaki sıkıntıların küçüklüğünü anlamak, bizi birbirimize bağlayan bağların çok güçlü bağlar olduğunu hatırlayıp birbirimize daha anlayışlı, saygılı davranmak için fırsat olduğunu değerlendirmemiz lazım. Zaten festivalin amacı da bu. Bu iki hususu bir arada düşünüp millet olarak bütünlüğümüzü, birliğimizi, dayanışmamızı korumamız lazım” dedi.

Vali Savaş’ın konuşmasının ardından ise 'En İyi Kaymak Yarışması'na geçildi. Klasik Kaymaklı Kaymağı ve Süslü kategorilerinde yapılan yarışmaya 18 ev hanımı katıldı. 5 kişilik jüri, en iyi kaymağı seçmekte bir hayli zorlandı. Vali Savaş’ta zaman zaman juri üyeleri ile birlikte yarışmaya katılan kaymaklardan tadarak gazetecilere ikram etti.

Yarışma sonunda Süslü kategorisinde Yasemin Erdem 1. Ayşe Karaketir 2. ve Hatice Kutay 3. olurken Klasik kategoride ise 1. Hatice Akın 2. Bahtiyar Çelik ve 3. Fatma Sezgin oldu. Dereceye giren yarışmacılara Kaymaklı Belediyesi tarafından çeyrek altın hediye edildi. Yarışmacıların ödüllerini Vali Savaş ve diğer protokol üyeleri verdi. Yarışmaya katılan ev hanımlarının sertifikalarını ise etkinliği takip eden gazeteciler verdi. Gazetecilerin belge vermeleri sırasında Vali Savaş eline aldığı fotoğraf makinesi ile gazetecilerin fotoğrafını çekerken Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma ise kameramanlık yaptı.

Programın son bölümünde ise, Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşam süren biri İskoçyalı, 3'ü İngiliz vatandaşlarından oluşan Ölüdenizli Yarenler Grubu sahne aldı. Üzerlerine giydikleri folklorik kıyafetler ile ilerleyen yaşlarına rağmen kıvrak dansları ve Türkçe söyledikleri türkülerle programa Ölüdenizli Yarenler Grubu, final parçasında 10.Yıl Marşını ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile seslendirdi.

Yaşları 60 üzerinde olan David Groom, Jennifer Lewington, Stuart James ve Margaret McAloon verdikleri mini konser ve sempatik hareketleri ile izleyiciler tarafından alkışlandı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2012 Cumartesi 17:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?