4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Enerji Bakanı Güler Nevşehir'de

Nevşehir'e doğalgaz yakma törenine katılmak için gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Hilmi Güler, gelecekte doğalgazla ilgili herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını belirterek, "Türkiye doğalgazı en ucuza kullanan ülkeler arasında" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Hilmi Güler, doğalgaz yakma töreni öncesinde Nevşehir Valiliği'ni ziyaret etti. Güler, burada Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Rıdvan Köybaşı, Mahmut Dede ve Ahmet Erdalseralan, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve daire müdürleri tarafından karşılandı.

Vali Hacımustafaoğlu ile makamında görüşen Güler, basın mensuplarının, "Önümüzdeki günlerde doğalgazın kesilmesi söz konusu mu?" sorusuna, "Gelecekte doğalgaz ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak. Yer altı depolarımız mevcuttur. Aynı zamanda farklı ülkeler ile de görüşmelerimiz devam ediyor" yanıtını verdi.

Gazetecilerin doğalgaz ve elektrikte herhangi bir zammın söz konusu olup olmayacağı ile ilgili sorusunu yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, maliyet esaslı bir sistem uyguladıklarını belirterek, "Fiyatlarımızda düşüş de olabilir. Tabii ki zamanı geldikçe bunları da değerlendireceğiz. Doğalgazın anlaşma tabiatı 6 ve 9 ay geriden geliyor. Rusya ile yaptığımız anlaşma 6 aylık iken, İran ile yapılan anlaşma 9 aylıktır. Fiyatlarımız da bu periyotlar içerisinde değerlendirilecek. Ama şunu ifade etmek isterim ki, Türkiye hem doğalgazı hem de elektriği en ucuza kullanan ülkelerden biridir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 15:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?