4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Engelli çocuklar yaz kampında

Kapadokya Rotary Kulübü tarafından bu yıl 2.’si gerçekleştirilen ‘Otistik Engelli Çocuklar Yaz Kampı'na Türkiye'nin çeşitli illerinden aileleriyle birlikte 35 çocuk katıldı.

Kapadokya Rotary Kulübü tarafından, otistik engelli çocuk ve ailelerine yönelik düzenlenen ‘Otistik Engelli Çocuklar Yaz Kampı’, Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bulunan Perisia Otel'de gerçekleştiriliyor.

Türkiye'nin çeşitli illerinden aileleri ile birlikte kampa katılan çocuklar, kampın ilk gününde Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini gezdi.

Kapadokya Rotary Kulübü Komite Üyesi Cevahir Eraslan, otistik çocuklar ve ailelerinin bilinçlendirilmesi, deneyimlerinin paylaşılması ve onların topluma barışık hale getirilmesini hedefleyerek bu kampı düzenlediklerini söyledi.

Kamp sayesinde iki yıldır Türkiye'nin çeşitli illerinden çok sayıda otistik engelli çocuğu ve ailelerini bir araya getirme fırsatı yakaladıklarını kaydeden Eraslan, "Türkiye'de Otistik Engelliler Kampı yapılıyor, ancak Otistik Engelli Çocuklar Kampı hiç yok. O bakımdan bu kamp Türkiye'de ilk ve tek olma özelliğini taşıyor. Kampa Türkiye'nin çeşitli bölge ve illerinden ciddi bir katılım söz konusu. Kampta çeşitli kültürel ve sosyal aktivitelerin yanı sıra eğitim toplantıları da yer alacak. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Alman Hastanesi'nden Prof. Dr. Cem Kıdacı ve Prof. Dr. Ahmet Aydın, ailelere, çocukların gelişimi, eğitimleri ve teşhis ile ilgili bilgiler verecekler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 15:57:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?