4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Engelli taşıma aracı hizmete girdi

Nevşehir Belediyesi tarafından engelli vatandaşların herhangi bir engel ile karşılaşmadan tedavi ve benzer ihtiyaçlarını gidermelerine yardımcı olmak amacıyla dizayn edilen engelli taşıma aracı hizmete girdi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bedensel ve spastik engelli her yaş grubundan vatandaşların yararlanabileceği şekilde dizayn edilen engelli taşıma aracını inceledi.

Başkan Hasan Ünver, çeşitli nedenlere dayalı olarak engelli konumuna gelen vatandaşların yaşadıkları süre içerisinde herhangi bir engel ile karşılaşmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri için belediye olarak bir dizi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Engelli çocuk ve gençlerin el becerilerinin yanı sıra bilgi ve deneyimlerini artırmak için Kapadokya Eğitim Merkezi tarafından halen değişik alanlarda eğitim kursları düzenlediklerini dile getiren Ünver, engelli taşıma aracı ile bir ilki ortaya koymanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Ünver, "Gerek bedensel ve gerekse spastik engelli vatandaşlarımızın başta ulaşım ve benzeri isteklerine yardımcı olmak amacıyla engelli taşım aracını hizmete sunduk. Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün 153 Nolu telefonuna ulaşarak bu hizmetimizden tüm engelli kardeşlerimiz hiçbir ücret ödemeksizin yararlanabilecekler. Bu araçta oluşturulan asansör sistemi ile engelli kardeşlerimiz herhangi bir sorun ile karşılaşmadan etkin bir şekilde yararlanabilecekler, tüm engelli kardeşlerimize hayırlı olsun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 13:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?